Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων": Έρχεται μια όμορφη μουσική εκδήλωση

Το Επίτιμο Προξενείο της Ρουμανίας στη Δυτική Ελλάδα -με έδρα την Πάτρα- και η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της Ρουμανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας.

Στο κονσέρτο, που αποτελεί μια ωδή στην Ευρωπαϊκή κλασική μουσική αλλά και σε παραδοσιακούς ήχους της Ρουμανίας, θα εμφανιστούν τρεις διεθνούς φήμης Ρουμάνοι καλλιτέχνες. Ο Μπογκντάν Μιχαϊλέσκου στην κλασική κιθάρα, η Κριστίνα Ραντουκάν στο φλάουτο και η εξαιρετική σοπράνο Ιρίνα Ιορντανέσκου.

Τους καλεσμένους θα υποδεχθούν ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Λουτσιάν Φάτου και η Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας στην Δυτική Ελλάδα κ. Μαριάννα-Βαλέρια Κρατσιούν, δικηγόρος. Στο κονσέρτο -που εντάσσεται στις εκδηλώσεις της ρουμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και μέλη της ρουμανικής κοινότητας απ’ την Περιφέρεια.

Φέτος, για πρώτη φορά απ’ την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρουμανία ανέλαβε την προεδρία σε μια περίοδο που συνέπεσε με σημαντικές εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο αλλά και με τις επικείμενες εκλογές για την νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«…Είναι τιμητικό για εμάς το γεγονός ότι έχει επιλεγεί η Πάτρα για μια απ’ τις εκδηλώσεις της Ρουμανικής Προεδρίας. Και μάλιστα με την παρουσία και συμμετοχή τριών διάσημων Ρουμάνων καλλιτεχνών που η φήμη τους είναι γνωστή στους λάτρεις της μουσικής στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη! Η επιλογή της Πάτρας δεν είναι τυχαία δεδομένης της πολυετούς πετυχημένης δραστηριοποίησης της πόλης σε θέματα διαπολιτισμικότητας μέσω του διεθνούς δικτύου «Διαπολιτισμικές Πόλεις» και της συνεργασίας που διατηρούμε με το Δήμο Πατρέων κι επιμέρους δραστήριους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών προς όφελος της διαπολιτισμικότητας …», αναφέρει η Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας στην Δυτική Ελλάδα κ. Μαριάννα -Βαλέρια Κρατσιούν, η οποία επίσης ευχαριστεί θερμά το Δήμο Πατρέων και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» για την πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης.

Πάτρα: Μια όμορφη μουσική εκδήλωση έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων"