Αφιέρωμα στη γυναίκα και στη φύση από τον Χορευτικό Όμιλο Καμαρών

Έντονη δραστηριότητα για το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών στο κλείσιμο του πρώτου μήνα της άνοιξης.

Κυρίαρχο γεγονός η μουσικοχορευτική θεματική παράσταση «από τη γυναίκα… στη φύση…» που θα παρουσιαστεί το Σάββατο του Λαζάρου, 30 Μαρτίου, στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα του Προοδευτικού Συλλόγου «Απόλλων» στις Καμάρες. Το αφιέρωμα στη γυναίκα και στη φύση, δύο κυρίαρχες θεματικές κατηγορίες στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό, θα γίνει μέσα από χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές  (Πελοπόννησος, Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δωδεκάνησα, Μικρά Ασία, Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία), με αντίστοιχες φορεσιές, σε συνδυασμό με απόδοση σχετικών κειμένων από μέλη του Χ.Ο.Κ. και της θεατρικής ομάδας του «Απόλλωνα». Στην παράσταση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 45 χορευτές και χορεύτριες του συλλόγου (ενήλικες και έφηβοι) και ένα ολιγομελές παιδικό τμήμα. Οι ενδιαφερόμενοι για προσκλήσεις-εισιτήρια μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. και στα τηλέφωνα 6987655880-6937334248.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μικροί χορευτές του συλλόγου θα ψάλλουν τα «Λαζαρικά» στις γειτονιές των Καμαρών. Σύμφωνα με το έθιμο, η αναβίωση του οποίου ξεκίνησε από τον Χ.Ο.Κ. πριν από δέκα χρόνια, οι καλαντιστές θα ψάλουν τα κάλαντα κρατώντας γκλίτσες με κουδούνια κρεμασμένα για να κρατούν το ρυθμό καθώς και καλάθια με λουλούδια και βάγια για να προσφέρουν στους νοικοκύρηδες που θα τους υποδεχτούν.

Οι παραπάνω είναι και οι πρώτες δράσεις για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές και συγκροτήθηκε σε σώμα, με την παρακάτω σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τζίφας Κωνσταντίνος, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαρκόπουλος Γεώργιος, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σιακκή Μαρία, ΤΑΜΙΑΣ: Σακκάς Χρήστος, ΕΦΟΡΟΣ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗΣ: Κόκλα Γεωργία, ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ: Τριπόδη Όλγα, ΜΕΛΟΣ: Χριστογιάννη Ελένη.

Παράλληλα, ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών οριστικοποίησε τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων της Αιγιάλειας που θα διοργανώσει η ΔΗΚΕΠΑ τον Ιούλιο, ενώ γίνονται και οι πρώτες συζητήσεις για τις υπόλοιπες καλοκαιρινές δράσεις και παραστάσεις του συλλόγου.