Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, ημέρα της πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες, θα πραγματοποιηθούν σε 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων, 48 χώροι και μουσεία.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΦΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου «Μουσική εκδήλωση – παρουσίαση του ορχηστρικού έργου «Τα πουλιά ανήκουν στον ουρανό - Les Oiseaus sont dans les Ciel» (σουίτες για μπαλέτο και κινηματογραφικές σουίτες για ορχήστρα εγχόρδων) και μελοποιημένα ποιήματα του Federico Garcia Lorca, του Γεώργιου Σεφέρη και άλλων Ευρωπαίων Ποιητών σε συνεργασία με τον κ. Α. Κατερινόπουλο και το Κουαρτέτο της Κρατικής Ορχήστρας
Αθηνών «Αέναον (ώρες 21.00-23.00)»
 

ΕΦΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ Πάρκο Θερβάντες- Ενετικός Λιμένας Ναυπάκτου Μουσική εκδήλωση με το κουαρτέτο Aegean jazz με τη χορηγία της Γέφυρα Α.Ε. (ώρες 21.00-23.00)

ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από 20:00 έως τις 24:00

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

EΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24.00

EΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 24:00

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Επικουρίου Απόλλωνα Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 21:00 έως τις 24:00. Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Κάστρο Χλεμούτσι Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00