Αρχαία Ολυμπία: Kids’ Αthletics

Αρχαία Ολυμπία Kids’ Αthletics

Στην Αρχαία Ολυμπία χτυπά ήδη από τη Δευτέρα 21 Μαΐου η καρδιά του πρωτοποριακού προγράμματος Kids’ Αthletics που υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τον ΣΕΓΑΣ, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τη στήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Είναι η δεύτερη φορά που το πρόγραμμα Kids Athletics ταξιδεύει στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή 1.500 μαθητών από 28 σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της Αρχαίας Ολυμπίας, θα τεθεί στη διάθεση των μαθητών που θα επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις, ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν τον χώρο, να μάθουν την Ολυμπιακή Ιστορία και να εμπνευστούν από τις αξίες του Ολυμπισμού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν για το θέμα της παγκόσμιας ειρήνης.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το δικό τους μήνυμα και να «πουν» με μια ζωγραφιά και λίγες λέξεις τι σημαίνει γι’ αυτά ειρήνη.

Το πρόγραμμα στην Αρχαία Ολυμπία διεξάγεται από τις 21-25 Μαΐου 2012, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου εδρεύει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.

Το πρόγραμμα Kids’ Αthletics, ξεκίνησε για τη φετινή χρονιά στις 7 Οκτωβρίου 2011 και ολοκληρώνεται στις 8 Ιουνίου 2012. Έως τότε θα έχουν περάσει από το Παναθηναϊκό Στάδιο 254 σχολεία και 19.150 μαθητές.