Απολαυστικοί οι Χαραλαμπόπουλος - Παπασπηλιόπουλος στους "Ορνιθες"

Χιούμορ, γέλιο, χρώμα αλλά και πολιτικοκοινωνικά μηνύματα είχε η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα που ανέβηκε χθες Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και θα επαναληφθεί και σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Αρχαίο Ωδείο.

Η παράσταση που προσέλκυσε πάνω από 900 θεατές χθες βράδυ στην Πάτρα, φάνηκε να αρέσει στην πλειονότητα των θεατών. Κυρίως χειροκροτήθηκαν ο Αιγιώτης στην καταγωγή Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ως Πεισθέταιρος αλλά και ο επίσης απολαυστικός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ως ο αγαθός Ευελπίδης που ολοένα λέει χαζές παροιμίες όπως «η φαφούτα τρώει φρούτα και σε μας ούτε γερμάς!».

Πολύ γέλιο χάρισε και ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου ως Προμηθέας Δεσμώτης μεταμφιεσμένος σε γυναίκα με κόκκινο εξώπλατο φόρεμα, ξανθιά περούκα, ομπρέλα και γόβες αλλά και ο Σωκράτης Πατσίκας στη σκηνή των τζαζ ιερωμένων που καταφθάνουν στη χώρα των πουλιών, τη Νεφελοκοκυγγία για να τα εκμεταλλευτούν.

Από την παράσταση δεν έλειψαν οι σπόντες για τα χαράτσια και το τέλος επιτηδεύματος, για το πλιάτσικο που κάποιοι κάνουν χρόνια στο δημόσιο ταμείο και για τα παραλίμνια Ολυμπιακά ακίνητα! Επίσης γεμάτο πολιτικά μηνύματα ήταν το σημείο που ακούστηκαν οι φράσεις «αυτή η χώρα δεν με αφήνει να ζήσω, μου έχει βγάλει τα σπλάχνα, με έχει κουρελιάσει» αλλά και στο φινάλε που ακούστηκαν τα λόγια «θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολοι καιροί αλλά θα την αλλάξουμε τη ζωή και σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος».

Νοσταλγία προξένησαν στους θεατές η μουσική και τα χορικά του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι από τη θρυλική παράσταση του θεάτρου Τέχνης που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως και στην παράσταση του Γιάννη Κακλέα (ακούστηκε μάλιστα κάποια στιγμή ηχογραφημένη και η φωνή του ίδιου του Μάνου Χατζιδάκι).