Έφυγε από τη ζωή η πατρινή ζωγράφος Αικατερίνη Αντωνακοπούλου-Μαντά

«Εφυγε»  η  πατρινή ζωγράφος Αικατερίνη Αντωνακοπούλου-Μαντά, επίλεκτο μέλος της πατραϊκής κοινωνίας, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου δρ. Θεόδωρος Μαλλιάς, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της αείμνηστης καλλιτέχνιδος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ηταν μια ευγενέστατη προσωπικότητα, μια πραγματική κυρία με πλούτο συναισθημάτων και γνώσεων που σμίλευε και χάιδευε συγχρόνως με γοητεία τις αποχρώσεις του μπλέ, τα βαθυστόχαστα μάτια τα ονειρικά βασιλέματα, τους απέραντους κάμπους, τα πιτσιλίσματα των παιδιών στα πλουμιστά ακρογιάλια.

Τέλειωσε ο καμβάς κι έβαλε μια τελεία με τον πολύχρωμο χρωστήρα της, στις Καλλιτεχνικές αφηγήσεις, στους ύμνους της Φύσης, στις Ανθρώπινες εκφράσεις και γενικότερα σ’ ό,τι συμπεριλάμβανε η Ζωγραφική την οποία αποκαλούσε “Ερωτα Ζωής”.

Τώρα η Κατερίνα εκεί ψηλά, στα θεϊκά ουράνια, θα σμίξει στο αιώνιο συναπάντημα με τους μεγάλους καλλιτέχνες φίλους της, Μανόνα-Παπαθεοδώρου-Αργυροπούλου-Χείρα-Βανταράκη-Θεανίδη-Βασιλόπουλο και μεταξύ αυτών, τον Γιαννάκη Λυκουργιώτη που τόσο πολύ εκτίμησε κι’ αγάπησε σαν μια ονειρική συνέχεια στο πριν, το τώρα και το μετά.

Αιωνία η μνήμη της στις καρδιές όλων μας. Εμείς ακόμα εδώ, θα βυθίζουμε την ψυχή και το πνεύμα στις αναμνήσεις και στην πολυδιάστατη πανδαισία των δημιουργημάτων της».