Ένας χρόνος Επίκεντρο: Ο χώρος που πρόσθεσε Πολιτισμό στην Πάτρα

Η Πάτρα είναι πρωταγωνίστρια πόλη στην πολιτιστική δημιουργία και προβολή. Δεκάδες ποιοτικοί χώροι, εκατοντάδες ανήσυχα πνεύματα, ένας οργασμός δράσης που συγκινεί. Το "Επίκεντρο" ήταν ένα ξεχασμένος και ερειπωμένος χώρος που όμως είχε μακρά και δυναμική διαδρομή στον Πολιτισμό.

Έρχονται οι Αντώνης Σκιαθάς, Φίλιππος Μποτώνης και Ίλια Ράγκου και πριν ακριβώς από ένα χρόνο τολμούν: Ανασυγκροτούν τον χώρο και δημιουργούν ένα ακόμη πολιτιστικό κύτταρο που προσθέτει Πολιτισμό στην πόλη.

Πριν λίγο οι εμπνευστές έδωσαν συνένετευξη Τύπου με αφορμή τα πρώτα... γενέθλια. Ο Αντώνης Σκιαθάς περιέγραψε πως τα ερείπια έγινα ένα μοντέρνος σύγχρονος χώρος, πως ξεπήδησαν πατρινές δημιουργικές δυνάμεις που παρουσίασαν δημιουργίες, πως το Επίκεντρο φιλοξενεί πια μεγάλες αθηναϊκές παραστάσεις, πως μόνο το Νοέμβριο δυο εκδηλώσεις κατέγραψαν 5.300 επισκέπτες (παράσταση Υποκριτών και "Σολομώντεια Λύση").

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε και η θεατρική παράσταση "παγκάκι" με τους Αλέξανδρο Καλπακίδη και Έλενα Μαρσίδου, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και μουσική από τα "Κίτρινα ποδήλατα", που θα την βλέπουμε κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Όπως είπε ο Καλπακίδης "σε επόμενες παραστάσεις, θα έχουμε σαν φινάλε μικρές τους συναυλίες".

Η δε κυρία Μαρτίδου, που σημειωτέον είναι πατρινια΄είπε: "Μη αντέχοντας την πραγματικότητα της ζωής δραπέτευσα στο Θέατρο, για να διαπιστώσω τελικά ότι ειδικά σε αυτό, την πραγματικότητα της ζωής ζεις"!