Έκθεση Κεραμικής στην Αίθουσα Τέχνης Παλίσσανδρος

Η κεραμική τέχνη είναι μια τέχνη με ιστορία 9.000 χρόνων στην Ελλάδα, η οποία δημιουργήθηκε από την ανάγκη κατασκευής χρηστικών αντικειμένων. Στη πορεία δημιούργησε έργα που σφράγισαν την εξέλιξη του πολιτισμού βοηθώντας παράλληλα στη χρονογράφηση της ιστορίας. Σήμερα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τέχνες διεθνώς και με ιδιαίτερη άνθηση στη σύγχρονη έκφραση της στην Ελλάδα, αλλά και στη περιοχή μας που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες πανελλήνιες εκθέσεις.

Έκθεση Κεραμικής στην Αίθουσα Τέχνης Παλίσσανδρος

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο 9 κεραμίστες που δραστηριοποιούνται στη πόλη μας, οι Βασίλης Αναστασόπουλος, Μαίρη Ελευθεριώτου, Χαρούλα Κοροπούλη, Δώρα Μόρφη, Γωγώ Παπαβασιλείου, Βασίλης Παπαϊωάννου, Θάνος Παυλόπουλος, Βιβή Σέρμπου και Ηλίας Χριστόπουλος, παρουσιάζουν το έργο τους σε μια Όμαδική Έκθεση Κεραμικής στην Αίθουσα Τέχνης Παλίσσανδρος μέχρι το Σάββατο 30 Μαΐου. Στην έκθεση αυτή, ο καθένας από τους 9 συμμετέχοντες αντιμετωπίζει το υλικό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο χρησιμοποιώντας τις ίδιες πρώτες ύλες, αλλά αντιμετωπίζοντας τες διαφορετικά σε σχέση με το θέμα, τη φόρμα, τη διακόσμηση και το τελικό ψήσιμο του αντικειμένου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Παρασκευή 8 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10:00-15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:30-21:00.