«Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά»- Ζωντανό αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη στο θέατρο act

«Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» - Ζωντανό αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 21.15 στο θέατρο act

Το θέατρο act σε συνεργασία με τον πολυχώρο Τέχνης «Τεχνουργείον» παρουσιάζουν ένα μοναδικό Ανοιξιάτικο αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Πατριάρχη του Ρεμπέτικου, τον Φραγκοσυριανό Μάρκο Βαμβακάρη.

Μία μουσική συνάντηση για μία μόνο βραδιά, το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21.15, στο θέατρο act με τίτλο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά».

Μια ορχήστρα τεσσάρων μουσικών και τραγουδιστών συναντά έναν ηθοποιό-αφηγητή. Τα τραγούδια του Μάρκου ακούγονται υπέροχα, μαγευτικά, σαν την πολύπαθη ζωή του. Σήμερα εξάλλου, 47 χρόνια μετά το θάνατό του, η μορφή και το έργο του αποκτούν μια αναπάντεχη επικαιρότητα.

Ο Μάρκος ήταν αυτός που εξέφρασε, όσο πιο αυθεντικά μπορούσε, τους καημούς των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απελπισία και που ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο για να ζήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια. Τα τραγούδια του μεταδίδουν τόση ανθρωπιά και αλήθεια που μοιάζουν να μας παρηγορούν και στις δύσκολες συγκυρίες της εποχής μας.

Ως ακρογωνιαίος λίθος της λαϊκής μας μουσικής, ο Βαμβακάρης συνόψισε με τη ζωή και τη δουλειά του όλη την ιδιαιτερότητα των ρεμπετών αλλά και την ιδιόρρυθμη σχέση τους με την κοινωνία, στρώνοντας στην πορεία το χαλί της λαϊκής μας μουσικής.

Ο κορυφαίος ίσως συνθέτης του ρεμπέτικου τραγουδιού ήταν ένας μάγκας, ένας ρεμπέτης με τα όλα του, προλειαίνοντας το έδαφος για να πατήσει πάνω του όλο το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι…

Παίζουν και τραγουδούν:
Γιώργος Αγγελόπουλος (κιθάρα, τραγούδι)
Δημήτρης Αγγελόπουλος (μπουζούκι, μπαγλαμά, τραγούδι)
Ελευθερία Ζησιμοπούλου (τραγούδι)
Παναγιώτης Κερασιάς (μπουζούκι, μπαγλαμά, τραγούδι)
Δημήτρης Σιούντας (αφήγηση)
Σκηνοθετική επιμέλεια:
Δημήτρης Σιούντας

Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα) το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 21.15.
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263
Γενική είσοδος: 8€
Μειωμένο: (άνεργοι-φοιτητές-65+): 7€

* Στο θέατρο act λειτουργεί αναψυκτήριο με μπίρες, κρασί, αναψυκτικά σε πολύ φιλικές τιμές.