«Ταξιδευτές της Πρόζας» της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας: «Η Θέμις έχει Θέμα»

«Ταξιδευτές της Πρόζας» της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας

Η Θεατρική Ομάδα «Ταξιδευτές της Πρόζας» της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας παρουσίασε στο θεατράκι του 9ο Εσπερινού Λυκείου Πάτρας στο Κουκούλι, την θεατρική παράσταση «Η Θέμις έχει Θέμα», εύθυμα χρονογραφήματα του Δημ. Ψαθά σε διασκευή για το θέατρο και σκηνοθεσία του Χρήστου Μπαϊρακτάρη.

Μικρές ιστορίες καθημερινότητας εξελίχτηκαν πάνω στην σκηνή , αστείες και πολλές φορές ντυμένες με μια πικρία αλλά και με ένα πλατύ χαμόγελο ή ένα τρανταχτό γέλιο, ενώ οι κύριοι δικαστές με άψογο επαγγελματισμό απένειμαν δικαιοσύνη, καταδικάζοντας ή αθωόνοντας ανάλογα, τους διάφορους τύπους που παρήλασαν μπροστά μας και κάθησαν στο εδώλιο , ανθρωπάκια της διπλανής μας πόρτας από την πόλη ή το χωριό, πονεμένα ή αδικημένα , αξιολύπητα ή πονηρά και πανούργα, απατεώνες ή λαμόγια, όπως θα λέγαμε σήμερα . Θα μπορούσαν να δικάσουν με την ευκαιρία και «άλλες» υποθέσεις καθημερινής τρέλας , αλλά το ΔΝΤ και η Τρόικα δεν τους χορήγησε την σχετική άδεια μετά από έγγραφο αίτημά τους.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός και Περιβαντολογικός Σύλλογος Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της γιορτής των Μυροφορείων με πρωτοβουλία του προέδρου του Μιχάλη Μαρτίνη και του Αντιπροέδρου Σπύρου Βορύλα, ενώ την παρακολούθησε πλήθος κόσμου με μεγάλο ενδιαφέρον , ανταμείβοντας τους ηθοποιούς- μέλη της θεατρικής ομάδας και τους συντελεστές με ένα θερμό χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης.

Συμμετείχαν τα εξής μέλη της ομάδας :

Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου , Αλεξάνδρα Δημακοπούλου, Γιώργος Παπανικολάου , Ελένη Αγγελοπούλου, Κατερίνα Μαντά-Αντωνακοπούλου, Κώστας Ηλιόπουλος, Μανώλης Σοφούλης, Ολγα Σταυρουλοπούλου, Ρένα Πάλμου, Γιώργος Χρονόπουλος, Ντίνα Καραγιάννη, Βασιλική Σταυρουλοπούλου, Γιώργος Δημητρακόπουλος ενώ στον ήχο ήταν ο Χρήστος Αντωνόπουλος.

Η παράσταση θα επαναληφθεί σύντομα μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα σήμερα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο , Παρασκευοπούλου 1 στις 8μμ, καθώς και το Σάββατο 12 Μαϊου στις 7.45μμ στο Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο.

Η Θεατρική ομάδα καλεί , ιδιαίτερα για την δεύτερη προγραμματισμένη παράσταση, τους πατρινούς και τα μέλη της Ένωσης Καλαβρυτινών της Πάτρας να κάνουν μια βόλτα στον όμορφο χώρο του Κωνσταντοπούλειου και να παρακολουθήσουν την παράσταση.