«Μέρες Φωτογραφίας» από «Ηδύφως»

«Μέρες Φωτογραφίας» από «Ηδύφως»

Οι «Μέρες Φωτογραφίας» συνεχίζονται με τα σεμινάρια-παρουσιάσεις, που διοργανώνει το Ηδύφως και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Σκοπός αυτών των σεμιναρίων είναι να προωθηθεί η τέχνη της φωτογραφίας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου , σε φοιτητές αλλά και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται.

Την Παρασκευή 4 Μαΐου στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα "Φωτογραφία Δρόμου". Η έκθεση περιλαμβάνει 61 επιλεγμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες μελών της φωτογραφικής λέσχης και είναι μέρος των εκδηλώσεων της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας – ΗΔΥΦΩΣ με τίτλο "Μέρες Φωτογραφίας" που περιλαμβάνει σεμινάρια, παρουσιάσεις από γνωστούς φωτογράφους και τον 1ο Φωτομαραθώνιο Πάτρας. Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο έως την Κυριακή 20 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή: καθημερινά: 8π.μ. – 9 μ.μ, Σάββατο: 8 π.μ – 2.30 μ.μ. και 6μ.μ. - 9μ.μ, Κυριακή 10π.μ.-1μ.μ.και 6μ.μ. - 9μ.μ.

Σήμερα θα παρουσιάσει την δουλειά του ένας εξαιρετικός φωτογράφος δρόμου ο Λουκάς Βασιλικός.

Την Τετάρτη 16/5 σεμινάριο με θέμα «Φωτογραφία και Χρώμα» από τον Παύλο Τουλιάτο.

Την Παρασκευή 18/5 παρουσίαση από τον Γιάννη Ανδριόπουλο με θέμα «Τοπίο».

Οι εκδηλώσεις «Μέρες Φωτογραφίας» γίνονται στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και αρχίζουν στις 8μμ.

Ο 1ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας θα γίνει την Κυριακή 20/5 στις 10πμ στην πλατεία Γεωργίου σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και στόχος είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.

Σας δίνουμε 8 ώρες και 8 θέματα….μας δίνετε 8 φωτογραφίες… Ξεχυθείτε στους δρόμους της πόλης μας, φανταστείτε, διασκεδάστε, δημιουργήστε εικόνες, Φωτογραφίστε.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, στις 8μμ για τη βράβευση των νικητών - παραλαβή των δώρων.