«Ανοίγει» νέος κύκλος δραστηριοτήτων για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

Με την ημερολογιακή είσοδο της άνοιξης αρχίζει ένας νέος κύκλος δραστηριοτήτων για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου.

Κυρίαρχη θέση και το πλέον σημαντικό γεγονός αποτελεί η νέα θεματική παράσταση του Χ.Ε.Α. η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 19 Μάρτη στο κινηματοθέατρο «Απόλλων» στο Αίγιο και θα είναι ένα αφιέρωμα στην Πελοπόννησο, περιοχή που θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα για πρώτη φορά από χορευτικό σύλλογο. Όπως σε κάθε θεματική παράσταση του Χορευτικού Εργαστηρίου, μέσα από χορούς, τραγούδια, δρώμενα, φορεσιές, αφήγηση, εικόνες κτλ θα παρουσιαστούν γνωστά και άγνωστα στοιχεία από την ιδιαίτερα πλούσια πολιτισμική παράδοση του Μοριά και από όλες τις χορολογικές περιοχές (Αχαΐα, Περαχώρα, Αργολίδα, Νεστάνη, Τσακωνιά, Μεσσηνία, Ηλεία κ.ά.). Για την παρουσίαση της παράστασης το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου (ακολουθώντας την πάγια τακτική των συμπράξεων) θα συνεργαστεί με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Αποφοίτων. Η παράσταση αυτή έρχεται να προστεθεί στις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων («Αποκριές και παντρειές» αφιέρωμα στην ελληνική αποκριά, «εκ πατρίδων καρδίας λαλιές μνήμης» αφιέρωμα σε Καππαδοκία-Πόντο-Ανατ. Ρωμυλία-Μικρά Ασία-Κων/πολη-Ανατ. Θράκη, «τσάρκα στο μπαξέ του τραγουδιού» αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη) σε μια προσπάθεια που κάνει το Χ.Ε.Α. να παρουσιάζει τον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό στο κοινό της Αιγιάλειας. Και αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου θα συνεργαστούν και θα παρουσιάσουν κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές (Νίκος Φιλιππίδης: κλαρίνο-φλογέρα, Γιάννης Παυλόπουλος: βιολί-τραγούδι, Στέλα Βαλάση: σαντούρι, Κώστας Φιλιππίδης: λαούτο, Γιάννης Γευγελής: κρουστά, Λευκοθέα Φιλιππίδη: τραγούδι)  όπως έχουν κάνει σε όλες τις σημαντικές παραστάσεις του συλλόγου από το ξεκίνημά του (Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Μαρίζα Κωχ, Σάββας Σιάτρας, Χρήστος Τσιαμούλης κ.ά.) μέχρι πρόσφατα (Μπάμπης Τσέρτος, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Βαγγέλης Δημούδης, Νίκος Οικονομίδης, Ειρήνη Τουμπάκη, κ.ά.).

Παράλληλα, οι καθηγητές φυσικής αγωγής του Χ.Ε.Α. (με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό) θα συμμετάσχουν σε σεμινάρια χορού, εκπροσωπώντας και το σύλλογο ενώ, σε πλήρη εναρμόνιση με το διοικητικό συμβούλιο, συμμετέχουν στις συναντήσεις με τη ΔΗΚΕΠΑ για το φεστιβάλ χορού στο Δήμο Αιγιάλειας, με συγκεκριμένες προτάσεις για την οργάνωση και παρουσίαση (θέμα, προβολή, παρουσίαση σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα κτλ). Επίσης, προετοιμάζουν μια ακόμα εκδήλωση για το Μάιο, διαφορετικού ύφους και περιεχομένου.

Τέλος, οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου εξετάζουν προτάσεις που έχουν φτάσει στο Χορευτικό Εργαστήρι για συμμετοχή του συλλόγου  σε φεστιβάλ χορού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.