Φωτήλας: «Εγκληματική η ανεξέλεγκτη καλλιέργεια μαριχουάνας (κάνναβης)»

«Εδώ και τρία χρόνια δεν έχει έρθει ούτε μία επένδυση και ξαφνικά η πρώτη επένδυση που έφερε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η επένδυση της φούντας» επισήμανε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο για την καλλιέργεια μαριχουάνας (κάνναβης) με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων της προς φαρμακευτική χρήση.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε καταρχάς ότι δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που να είναι τόσο στενόμυαλος ή τόσο ανάλγητος, ώστε να μην επιθυμεί να έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς που διαπιστωμένα χρειάζονται αυτά τα φάρμακα. Όμως, νομοθετικά οι ασθενείς είναι καλυμμένοι από την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2017.

Εάν περάσει όμως αυτό το νομοσχέδιο ως έχει, όχι μόνο οι ασθενείς θα αργήσουν να προμηθευτούν φθηνότερα φάρμακα κατά τουλάχιστον ένα με δύο έτη, αλλά η Ελλάδα θα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης και του κόσμου που θα προβεί σε νόμιμη μαζική παραγωγή καλλιέργειας μαριχουάνας (κάνναβης), ενός ιδιαίτερα εθιστικού ναρκωτικού που και η ίδια η κυβέρνηση το παραδέχεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου. Ούτε οι χώρες οι πιο ανοιχτές σε αυτά τα ζητήματα, όπως η Ολλανδία, ή οι πολιτείες της Καλιφόρνια και του Κολοράντο των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν νομοθετήσει και την ψυχαγωγική χρήση, δεν σκεφτήκανε την μαζική καλλιέργεια μαριχουάνας χωρίς προϋποθέσεις.

Βαθύτερος σκοπός του νομοσχεδίου, όπως προκύπτει και από δηλώσεις Υπουργών και βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και με την παρουσία τους στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κάνναβης, είναι να απελευθερωθεί και η ευφορική- ψυχαγωγική χρήση της μαριχουάνας κατέληξε ο κ. Φωτήλας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=VJbX31n1sOE