Τσιμπούκης: Ο δήμος μας υστερεί στην είσπραξη των τελών

Στην χρηματοδότηση των σχολικών συγκροτημάτων και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συντήρησής τους, αναφέρεται σε μία αιχμηρή επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΡΑΠ-Ανθρώπινη Πόλη» Ιωάννης Τσιμπούκης, προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή είναι η εξής:

«Κυρία Πρόεδρε,

         Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις  4/3/15 ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις ενέργειές του σχετικά με τους καταστηματάρχες της παραλιακής οι οποίοι δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους στο δήμο. Μάλιστα, μας διαβεβαίωσε ότι με τα οφειλόμενα χρήματα από την παροχή ρεύματος από το δημοτικό φωτισμό (το δημοτικό φωτισμό τον πληρώνουν οι συμπολίτες μας) θα εξασφάλιζε τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και φέτος και του χρόνου.

          Όμως τα σχολεία του Δήμου μας έχουν και λειτουργικά έξοδα και με δεδομένο ότι η κρατική επιχορήγηση τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά, χρειάζονται οικονομική ενίσχυση. Θα μπορούσε ο δήμος να συμβάλει από τα τέλη των διαφημίσεων των φωτεινών επιγραφών. Σας ενημερώνω ότι ο μοναδικός δήμος που δεν εισπράττει τα εν λόγω τέλη από τις μεγάλες ξένες και ντόπιες επιχειρήσεις είναι ο δήμος μας.

         Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/12/14 για τον καθορισμό τελών και λοιπών εσόδων είχα ενημερώσει σχετικά τη Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μου απάντησε ότι «δεν του επιτρέπει ο νόμος». Σας επισυνάπτω τη σχετική νομοθεσία (νόμος 1990/ΦΕΚ125 και τις τροποποιήσεις του) και σαν ενημερώνω ότι και άλλοι δήμοι π.χ. δήμος Χαϊδαρίου εισπράττει  200€ το μέτρο.

        Επειδή το τέλος διαφήμισης εμπίπτει στην κατηγορία των ειδικών και ανειδίκευτων εσόδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη και άλλων αναγκών  του δήμου μας  (διοικητικές τεχνικών έργων κλπ) και ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων.

Μετά από αυτά, ερωτάται η Δημοτική Αρχή τι προτίθεται να πράξει."