Τριγμοί στην παράταξη Τζανάκου - Δυο παραιτήσεις

Τριγμοί  στην παράταξη του Νίκου Τζανάκου αμέσως μετά την ολοκλήρωση και του β΄γύρου της εκλογικής διαδικασίας  για το δήμο Πατρέων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι είναι δύο: ο ένας είναι ότι στην παράταξη βρέθηκε να φιγουράρει πρώτη σε σταυρούς η κόρη του επικεφαλής Σταυρούλα Τζανάκου, γεγονός που ενόχλησε όπως μαθαίνουμε πολλούς από τους υποψηφίους που έδωσαν μάχη για το  σταυρό στο πλευρό του καθώς θεωρήθηκε έμμεση, πλην σαφής, πριμοδότηση της οικογένειας.

Ο δεύτερος λόγος είναι η άρνηση Τζανάκου να πάρει σαφή θέση κατά το β΄γύρο των εκλογών, γεγονός που έφερε απέναντί του πολλά στελέχη τα οποία θεώρησαν ότι η επιλογή του θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα υπέρ του Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Τα πρώτα «πυρά» έπεσαν με την παραίτηση του υποψηφίου του συνδυασμού Αποστόλη Μάρκου, ο οποίος με ανάρτησή του στο fb ανακοινώνει ότι τίθεται εκτός παράταξης και αφήνει έμμεσες πλην σαφείς αιχμές και για τα δύο θέματα, με εμβόλιμα κεφαλαία γράμματα ανάμεσα στα πεζά.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμπολίτες με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους οι οποίοι έντιμα και ειλικρινά μου δήλωσαν όταν τους ζήτησα την ψήφο τους πως για προσωπικούς λόγους θα τη δώσουν σε κάποια άλλη παράταξη από αυτή που εκπροσωπούσα. Και τους ευχαριστώ γιατί σε αυτή την εκλογική διαδικασία επικράτησε το ψέμα καθώς για κάποιο λόγο οι Πατρινοί ντρέπονταν να δηλώσουν ποιόν προτιμούσαν ή ΣΤΗΡΙΖΑΝ για δήμαρχο τους.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι μετά από έναν αγώνα δέκα μηνών τον οποίο έδωσα με όλες μου τις δυνάμεις καθώς επίσης και μία εκλογική διαδικασία το 2014 αποχωρώ από την παράταξη "Πάτρα η δική μας πόλη" με επικεφαλή τον κ. Νίκο Τζανάκο, ΠΡΩΤΟΣ στη συνείδηση μου αλλά και τη συνείδηση του κόσμου.
Δηλώνω παρόν στον αγώνα για μία πόλη σύγχρονη, καθαρή, εξωστρεφή, έναν αγώνα για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Συνεχίζω να δουλεύω για όλα τα παραπάνω μέσα από τη θέση μου στο διοικητικό Συμβούλιο του επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αχαΐας αλλά και την καθημερινή μου παρουσία και δράση στα κοινά της πόλης μου. Με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια χωρίς να οφείλω τίποτα σε κανέναν εκτός της οικογένειας και των προσωπικών μου φίλων».

Εκτός Και ο Γιαννίκας

Εκτός παράταξης ανακοίνωσε μέσω fb ότι τίθεται την περασμένη Τετάρτη και ο Χρήστος Γιαννίκας, ο οποίος ανέφερε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω συγγενείς και φίλους που με ψηφίσανε, στην προσπάθεια που έκανα για να μπω στο δημοτικό συμβούλιο. Στην παράταξη ,γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους, οι οποίοι έπειτα έγιναν καλοί μου φίλοι. Βέβαια, έχω αποχωρήσει απο την παράταξη(Πάτρα η δική μας πόλη),στην οποία συμμετείχα εδώ και έξι χρόνια. Ευχαριστώ και πάλι όλους που με ψηφίσατε».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από τη παράταξη.