Συνάντηση Αμερικανού Πρέσβη, με τον Δήμαρχο Πάτρας Γιάννη Δημαρά

Με τον Δήμαρχο Πάτρας  Γιάννη Δημαρά, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σμιθ, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά από το Δήμαρχο για τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική  κρίση στους πολίτες της Πάτρας και τις ανάγκες που ανακύπτουν σε ό,τι αφορά τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Ο κ. Δημαράς ανέλυσε διεξοδικά στον κ. Σμιθ τα νέα δεδομένα σε σχέση με τους δημότες,  καθώς και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος προκειμένου να  στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, οι οποίοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται, ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ γεγονός που δυσχεραίνει την δράση τους και κατ’ επέκταση και την προσπάθεια περαιτέρω  στήριξης του μεγάλου αριθμού των πολιτών  που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα οι κ.κ. Δημαράς και Σμιθ συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης  που υπάρχουν  για την πόλη και την περιοχή γενικότερα.

Συγκεκριμένα συζήτησαν για τις υπάρχουσες υποδομές, το νέο λιμάνι, το θαλάσσιο μέτωπο, τον τουρισμό με ιδιαίτερη αναφορά στον θρησκευτικό τουρισμό αλλά και για  τις έρευνες που θα γίνουν για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Εκτενής ήταν η ενημέρωση του Αμερικανού πρέσβη και για το ζήτημα των μεταναστών, σε σχέση με την πόλη, αλλά και σε σχέση  με τη στάση που τηρείται από τις κυβερνήσεις απέναντι στο πρόβλημα.

Να σημειωθεί, ότι η συνάντηση ήταν αρκετά μεγάλης διάρκειας με τον κ. Σμιθ,  να σημειώνει τα πάντα από τη συζήτηση με τον κ. Δημαρά.

Ο Πρέσβης στο λιμάνι

Ο κ. Σμιθ, επισκέφθηκε και το λιμάνι της Πάτρας, όπου τον υποδέχθηκαν στο νέο λιμάνι, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Κώστας Πλατυκώστας και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Σταμάτης Φωτεινός.

Ο κ. Σμιθ ενημερώθηκε για την λειτουργία του νέου λιμανιού, για τις εγκαταστάσεις και τα έργα που πρόκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του λιμανιού, οι οποίες και το κατατάσσουν ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και ασφαλεί λιμάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας, ενώ συμφώνησαν ότι μόνο με στοχευμένες πολιτικές, όπως είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και οι συνδυασμένες μεταφορές, μπορούν να δώσουν ώθηση τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία.

Ο Πρέσβης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί, τόσο εντός, όσο και εκτός χώρων  I.S.P.S. Code, ενώ κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για πιθανή συνεργασία του Οργανισμού και των τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις αμερικάνικων συμφερόντων.