Στο Αίγιο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας(VIDEO)

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αίγιο, σχεδόν ινκόγκνιτο, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας για να είναι παρών στην επίσκεψη Ρώσων επενδυτών που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα της ΕΒΟ και που ήρθαν γι' αυτό το σκοπό σήμερα στο εργοστάσιο. Ο κ. Τόσκας, υποστράτηγος ε.α., κατέφτασε με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου (τα άλλα δύο με τους επενδυτές προσγειώθηκαν στο ελικοδρόμιο της ΕΒΟ) κι εκεί εκ μέρους της δημοτικής αρχής τον υποδέχτηκε ο βοηθός δημάρχου κ. Νίκος Θανασούλιας.

Μιλώντας αποκλειστικά στο filodimos.gr ο υφυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκονται στη διαδικασία προώθησης των προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και επίδειξης των δυνατοτήτων των εργοστασίων της, με αρκετούς επενδυτές να βρίσκονται στη "λίστα" ενδιαφέροντος. "Εμείς καλοδεχόμαστε οποιονδήποτε επισκέπτη δείχνει ενδιαφέρον και είμαστε ανοιχτή σε όποιον θέλει να διαπιστώσει από κοντά την παραγωγική δραστηριότητα των εργοστασίων, μεταξύ αυτών και της ΕΒΟ Αιγίου. Ως πολιτική ηγεσία επιδιώκουμε να ξαναζωντανέψουν αυτά τα εργοστάσια των ΕΑΣ, για να δοθεί ώθηση στην τοπική και ευρύτερη οικονομία της χώρας".

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ελπίδα για τα αμυντικά συστήματα της χώρας, ο κ. Τόσκας δήλωσε αισιόδοξος ακόμα και για την ΕΛΒΟ που βρίσκεται ως γνωστόν σε εκκαθάριση, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως "μπορεί να σταθεί κι αυτή στα πόδια της με τις κατάλληλες κινήσεις εκ μέρους μας".

Από την πλευρά του, ο κ. Θανασούλιας καλωσόρισε τον υφυπουργό εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας για την πολιτική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να αναβιώσει η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου της ΕΒΟ, που θα σημάνει μια σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική για την Αιγιάλεια.Ο υπουργός μαζί με τους ρώσους επενδυτές αναχώρησαν από το εργοστάσιο αργά το μεσημέρι.