Στη συνάντηση Καστανίδη-Δημαρά κυριάρχησε η Αχαϊκή

Χ. Καστανίδης- Γ. Δημαράς

Τον Δήμαρχο της Πάτρας Γιαν. Δημαρά επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Χάρης Καστανίδης, Πρόεδρος της Κ.Ο. της «Κοινωνικής Συμφωνίας».

Στη συνάντησή τους, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γ. Ρώρο κυριάρχησε το θέμα της Αχαϊκής Τράπεζας και της δεινής θέσης, στην οποία έχουν περιέλθει, δανειολήπτες, μεριδιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι. Όπως είπε ο κ. Καστανίδης το λουκέτο στην Αχαϊκή Τράπεζα αποτελεί ένα σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό θέμα και εξέφρασε την ευχή όσα εκφράζονται προεκλογικά να τηρηθούν στην πράξη μετεκλογικά, τονίζοντας πως «είναι ανάγκη στην ταλαιπωρημένη Αχαΐα να μην προστεθούν και άλλα προβλήματα». Εκτίμησε δε, ότι είναι απαραίτητο να ανασταλεί η εκκαθάριση για επαρκή χρόνο και μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

«Να παγώσει η εκκαθάριση της Αχαϊκής έτσι ώστε να ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους δανειολήπτες και τους μεριδιούχους», δήλωσε ο κ. Καστανίδης και αμέσως μετά το Δημαρχείο, κατευθύνθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου συνεδρίαζε η Διοικούσα Επιτροπή του φορέα. Εκτός από το ζήτημα της Αχαϊκής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλ. Μαρλαφέκας έθεσε και το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού. Όπως ανέφερε στον κ. Καστανίδη, έχει κατασκευαστεί μόνο το 18% του έργου, οι εργολάβοι έχουν πληρωθεί για το 50% και επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί ο δρόμος. Ο κ. Καστανίδης από την πλευρά του, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο για την ευρύτερη περιοχή.

Αμέσως μετά μετέβη στο ξενοδοχείο «Αστήρ», όπου και πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.