Πόλεμος μέχρις εσχάτων στην παράταξη Δημαρά.

Ο Δήμος Πατρέων είναι ο μοναδικός Δήμος στη χώρα που ο δήμαρχος που εξελέγει, ο κ. Ι. Δημαράς, έχει απωλέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πόλη να έχει καθηλωθεί, αφού ο δήμαρχος δεν μπορεί να περάσει τα σοβαρά (προυπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα κ.α.), τα αυτονόητα (κουτσουρεμένα κονδύλια προβολής στα ΜΜΕ), τα ασήμαντα (ποιός θα είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου). Κανένα θέμα δεν έχει πλειοψηφία γιατί 8 διαγραμμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, συντονίζονται με την αντιπολίτευση (που πότε καταψηφίζει και πότε απέχει).

Το αδιέξοδο στην λειτουργία του Δήμου έχει δημιουργήσει δυο αντίπαλα στρατόπεδα που σχεδιάζουν το ένα την... εξόντωση του άλλου με έπαθλο την πλεοψηφία στο Δ.Σ. Πιο συγκεκριμένα:

* Η πλευρά Δημαρά που έχει 19 δημοτικούς συμβούλους εξετάζει το (νομικό;) ενδεχόμενο της δυνατότητας αντικατάστασης των 8 συμβούλων που έχουν διαγραφεί. Η αντικατάστασή τους με επιλαχόντες από το ψηφοδέλτιο θα ξανάδινε στην παράταξη την πλειοψηφία που χρειάζεται ώστε να μπορεί εφεξής να παίρνει αποφάσεις.

* Η πλευρά των 8 διαγραμμένων, προσπαθεί να ακυρώσει την ομαδική διαγραφή τους. Έχουν προσφύγει στην Περιφέρεια για το θέμα αυτό. Τι επιδιώκουν; Να θεωρηθούν και πάλι μέλη της παράταξης και αμέσως μετά να προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον Δημαρά, προτείνοντας ως νέο δήμαρχο από την... παράταξη έναν εξ αυτών (που πιθανόν να εκλεγεί αν στηριχθεί αριθμητικά και από την αντιπολίτευση).

Τα νομικά όρια που επιτρέπουν όντως τέτοιες κινήσεις δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχουν. Όμως οι φήμες επιβεβαιώνουν και τις εκατέρωθεν προθέσεις και την αντίστοιχη κινητικότητα.