Πρωτοβουλίες Γ. Δημαρά για την αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης της Πάτρας

Η αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου προς όφελος της πόλης, ήταν το θέμα που συζήτησαν χθες, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο τμήμα του παλαιού λιμανιού.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 2,5 ώρες και έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, οι επιχειρηματίες τάχθηκαν υπέρ της αξιοποίησης του παραχωρηθέντος στο Δήμο τμήματος του θαλασσίου μετώπου. Τόνισαν επίσης, ότι στηρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος της Πάτρας, αφού κοινή επιδίωξη, είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Πατρινών.

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες των εταιρειών στον παραχωρηθέντα χώρο του λιμανιού, συμφωνήθηκε :

Να ασκηθούν από κοινού πιέσεις προς την Κυβέρνηση, για τη γρήγορη κατασκευή του εμπορικού Τμήματος του νέου λιμανιού.

Να επιδιωχθεί να αποκτήσει το ταχύτερο δυνατό ο Ο.Λ.ΠΑ. τις απαραίτητες υποδομές στο νέο λιμάνι, μέχρι να γίνει το εμπορικό τμήμα του, για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην προβλήτα της Γούναρη.

Στο μεταβατικό στάδιο, να υπάρχει άμεση συνεργασία μεταξύ Δήμου και επιχειρήσεων, ώστε να αξιοποιηθεί το τμήμα Γούναρη – Αγίου Νικολάου υπέρ των δημοτών, αλλά με τρόπο ώστε να δημιουργούνται τα λιγότερα δυνατά προβλήματα για τις επιχειρήσεις.

Και τέλος, να υπάρξει συνεργασία ώστε να προκύψουν ανταποδοτικά οφέλη από τη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Γούναρη, υπέρ του Δήμου.