Προβλήματα διαβίωσης των αποσπασμένων ένστολων στις περιοχές έξαρσης του προσφυγικού;

Ερώτηση Φωτήλα προς υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών

Στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει δεκάδες αστυνομικοί που αποσπάστηκαν σε περιοχές όπου το προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται σε «έξαρση» λόγω μη καταβολής των απαραίτητων αποζημιώσεων για τη σίτιση και τη διαμονή τους αναφέρεται με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Οι εν λόγω αστυνομικοί αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Υπουργείου υπό την προϋπόθεση ότι θα τους καταβάλλονται οι απαραίτητες αποζημιώσεις για τη σίτιση και τη διαμονή τους – κάτι που εδώ και μήνες δεν πραγματοποιείται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διαβίωσή τους στις περιοχές να είναι προβληματική για παράδειγμα να αδυνατούν να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους και να «απειλούνται» με έξωση, αφού δε θέλουν να αφήσουν «ακάλυπτες» τις οικογένειές τους, στερώντας τους τα χρήματα που χρειάζονται για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί για ποιους λόγους δεν γίνονται οι απαραίτητες καταβολές χρημάτων/ αποζημιώσεων και εάν θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: 

Προς τους Υπουργούς

-Εσωτερικών

-Οικονομικών

Θέμα: Προβλήματα διαβίωσης των αποσπασμένων ένστολων στις περιοχές έξαρσης του προσφυγικού ζητήματος;

 

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι έχουν περιέλθει δεκάδες αστυνομικοί – 14 εξ’ αυτών από την Αχαΐα – οι οποίοι αποσπάστηκαν σε περιοχές όπου το προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται σε «έξαρση» προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές Διευθύνσεις. Οι εν λόγω αστυνομικοί αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Υπουργείου υπό την προϋπόθεση ότι θα τους καταβάλλονται οι απαραίτητες αποζημιώσεις για τη σίτιση και τη διαμονή τους – κάτι που εδώ και μήνες δεν πραγματοποιείται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διαβίωσή τους στις περιοχές να είναι προβληματική για παράδειγμα να αδυνατούν να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους και να «απειλούνται» με έξωση, αφού δε θέλουν να αφήσουν «ακάλυπτες» τις οικογένειές τους, στερώντας τους τα χρήματα που χρειάζονται για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.         Για ποιους λόγους δε δίνονται οι απαραίτητες για τη διαβίωσή τους αποζημιώσεις στους ένστολους που έχουν αποσπαστεί σε περιοχές με έξαρση στο προσφυγικό ζήτημα;

2.         Σε πόσο ακριβώς χρονικό διάστημα αφορά αυτή η μη καταβολή χρημάτων/ αποζημίωσης;

3.         Πότε αναμένεται να δοθούν τα συγκεκριμένα χρήματα/ αποζημίωση; Σκοπεύετε να προβείτε σε άμεσες ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό;