Ο υπουργός Κ. Τζαβάρας στηρίζει το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας

«Τα μέτρα αυτά των 13,5 δις που πήρε η κυβέρνηση θα είναι τα τελευταία. Πρόκειται όχι για μέτρα πολιτισμού αλλά εκπολιτισμού». Αυτό δήλωσε με νόημα πριν λίγη ώρα ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη του στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ως γνωστό είναι Ηλείος στην καταγωγή.

Ο κ. Τζαβάρας που βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της περαιτέρω αξιοποίησης της, εντυπωσιάστηκε από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών ενώ περιηγήθηκε και στις τρεις αίθουσες των εκθεμάτων από την Προισταμένη της 6ης Εφορείας Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κυρία Ερωφίλλη Κόλλια.

Η κυρία Κόλλια ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και για θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία της Εφορείας Αρχαιοτήτων αλλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νέο Μουσείο.

Ο κύριος Τζαβάρας ερωτήθηκε και για το θέμα του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας λέγοντας ότι στηρίζει το αίτημα της υλοποίησης του Αυτοκινητοδρομίου που θα είναι μία μεγάλη επένδυση για την περιοχή της Αχαΐας και πως δεν μπορεί να πει όχι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του κυρίου Τζαβάρα, μετά το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο θα μεταβεί στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας, Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» στις 16.00 προκειμένου να πληροφορηθεί για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου αλλά και τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην ανάδειξη και προστασία του πολιτιστικού μας πλούτου.

Στην συνέχεια ο Υπουργός θα ξεναγηθεί από την Προϊσταμένη της 6ης Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κυρία Αννίτα Κουμούση, στο Φρούριο του Ρίου στις 17.00 και στο Κάστρο της Πάτρας στις 18.00 όπου ως γνωστόν πριν λίγους μήνες τοποθετήθηκε ένας εντυπωσιακός και φιλικός προς το περιβάλλον φωτισμός.