Ο Παπανδρέου δεν αφήνει την έδρα

Ο Παπανδρέου στην Πάτρα

Θέμα παράδοσης της έδρας που κατέλαβε στην Αχαΐα ο πρώην πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου αρχίζουν να βάζουν στελέχη και κύκλοι από την περιοχή μετά το εκλογικό στραπάτσο του κόμματος στο νομό (ήρθε τρίτο πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.) και το οποίο δεν εκλέγει δεύτερο βουλευτή.

Οι εκφραστές αυτής της άποψης υποστηρίζουν πως με την εκλογή και μόνο του Γ. Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ στο νομό που μέχρι πρότινος θεωρείτο κάστρο του κόμματος, δεν υπάρχει ουσιαστική και πραγματική εκπροσώπηση των Αχαιών. Το αίτημα συνοδεύεται από το επιχείρημα πως εάν η έδρα μείνει στον Γ. Παπανδρέου τότε ουσιαστικά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουν άμεση πρόσβαση σε βουλευτή του κινήματος και παράλληλα θα έχει αλλοιωθεί η πραγματική βούληση έναντι των "πράσινων" ψηφοφόρων του νομού.

Κάτι τέτοιο πάντως, όχι μόνο δεν γίνεται αποδεκτό, αλλά ως απάντηση έρχεται η πρόθεση για λειτουργία πολιτικού Γραφείου του Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό σε φιλική παρέα στο Καλέντζι την ημέρα των εκλογών.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δείξει ο Γ. Παπανδρέου ότι δεν θεωρεί πως έχει "ξοφλήσει" πολιτικά.