Ο Δήμος Πατρέων αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και δεν εισπράττει υπέρογκα ποσά από ενοίκια

Ευθύνες σε δυο διαδοχικές δημοτικές αρχές, στην σημερινή και στην προηγούμενη, επιρρίπτουν παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το γεγονός ότι επί αρκετό καιρό επιχειρηματίες που νοικιάζουν από τον Δήμο χώρους για την εγκατάσταση καταστημάτων εστίασης και αναψυχής δεν καταβάλλουν ενοίκια!

Σήμερα το πρωί ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Κώστα Χριστόπουλου, Σπύρος Πολίτης, μιλώντας στον «Αντένα Πάτρας 105,3» ανέφερε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς τα ανείσπρακτά νοίκια φτάνουν τα 500.000 ευρώ, σε μια εποχή μάλιστα που ο Δήμος της Πάτρας έχει χτυπήσει καμπανάκι και απειλείται με οικονομική κατάρρευση.

Ο κ. Πολίτης υπογράμμισε ότι ήδη συλλέγονται οι απαιτούμενες 18 υπογραφές δημοτικών συμβούλων ώστε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι από τις 23 Αυγούστου έχει καταθέσει ερώτημα στον Δήμο σχετικά με την καταβολή ενοικίων από την μισθώτρια εταιρεία του πολυχώρου «Πολιτεία» στην Ακτή Δυμαίων, χωρίς έως σήμερα να έχει λάβει απάντηση.

«Είναι άλλο να συμφωνείς με τους επιχειρηματίες, στη σημερινή εποχή, για μια λογική μείωση του ενοικίου που καταβάλλουν και άλλο να μην εισπράττεις καθόλου τα ενοίκια», είπε ο κ. Πολίτης, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στη δημοτική αρχή Δημαρά όσο και στη δημοτική αρχή Φούρα.

«Εμείς καταθέτουμε ερωτήσεις και περιμένουμε απαντήσεις. Δεν μπορεί η δημοτική αρχή σε άλλα θέματα να είναι λαλίστατη και σε αυτό να μην βγάζει… άχνα», είπε ο κ. Πολίτης.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από την παράταξη Πελετίδη ενώ σχετικά με το θέμα δημοσιεύματα είδαν το φως, χθες και σήμερα, από την εφημερίδα «Αλλαγή».