Ο Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε «συνέντευξη» στους σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ δημοσιογραφίας

Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ανταποκρινόμενος σε αίτημα των σπουδαστών του τμήματος δημοσιογραφίας του δημόσιου ΙΕΚ για πρακτική άσκηση με προσομοίωση συνέντευξης τύπου, κατά την επίσκεψή του στην δομή στις  αρχές Μαρτίου,  συμμετείχε στην σχετική εκπαιδευτική διαδικασία που οργανώθηκε από το ΙΕΚ. Ο πρώην υφυπουργός απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που του υπέβαλαν οι σπουδαστές υποψήφιοι δημοσιογράφοι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε τόσο η κατάρτιση όσο και η εξοικείωση των σπουδαστών με την οργάνωση και υλοποίηση της συνέντευξης, όπως φάνηκε από τις στοχευμένες και επίκαιρες ερωτήσεις που υπέβαλαν αλλά και από την στάση τους απέναντι στον καλεσμένο τους.

Οι σπουδαστές πλήρως ενημερωμένοι για την τρέχουσα επικαιρότητα έκαναν ερωτήσεις, μεταξύ άλλων, για την κράτηση των δυο στρατιωτικών στην Τουρκία, για την υπόθεση NOVARTIS, για την πορεία της οικονομίας και τις νέες μνημονιακές απαιτήσεις, καθώς και για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τους νέους. 

Ο Γιώργος Μαυραγάνης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των σπουδαστών και η συνέντευξη διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες με τους σπουδαστές να έχουν μεγάλη συμμετοχή. Συνοπτικά, ο πρώην υφυπουργός είπε ότι χρειάζεται  ψυχραιμία και εγρήγορση στα εθνικά θέματα λόγω της εξαιρετικά απρόβλεπτης στάσης της γείτονος χώρας και ευχήθηκε όπως οι συμπατριώτες μας στρατιωτικοί να επιστρέψουν γρήγορα στις οικογένειές τους, πράγμα που χρειάζεται συντονισμένες ενέργειες από κυβερνητικής πλευράς η οποία έδειξε αργά αντανακλαστικά. Εξέφρασε την άποψη ότι οι υποθέσεις όπως αυτή της NOVARTIS πρέπει να ερευνώνται σε βάθος και όχι μονόπλευρα και να αποδίδονται ευθύνες, όχι όμως χωρίς στοιχεία, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, με αποτέλεσμα να γίνονται όχημα για τη συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων.

Εκτίμησε ότι χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία το 2015 για ομαλοποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος. Και τούτο επειδή οι Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης είχαν ο καθένας ξεχωριστά το δικό τους σχέδιο μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Αναφορικά με το ζήτημα της ανεργίας ο Γιώργος Μαυραγάνης τόνισε ότι όλες οι μεγάλες επενδύσεις που υλοποιήθηκαν κατά την τελευταία τριετία, είχαν συμφωνηθεί και σχεδιασθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης υποστήριξε ότι η μοναδική λύση για το οικονομικό μέλλον της χώρας είναι η ανάπτυξη φιλικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων με λιγότερους φόρους, εισφορές και γραφειοκρατία πράγμα που θα εξασφαλίσει σταθερή, βιώσιμη και υψηλή ανάπτυξη.

Στο κλείσιμο της διαδικασίας ο πρώην υφυπουργός στέλνοντας ένα μήνυμα στους σπουδαστές ανέφερε ότι, κατά τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την πολιτική ζωή του τόπου είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Δυστυχώς όμως και στον χώρο της δημοσιογραφίας, όπως και σε άλλους χώρους κοινωνικής έκφρασης, σε πολλές περιπτώσεις περισσεύει ο λαϊκισμός. Καταλήγοντας, ο πρώην υφυπουργός προέτρεψε τους σπουδαστές να ερευνούν οτιδήποτε πληροφορούνται και να μην μένουν σε επιφανειακά συμπεράσματα. Η αξιόπιστη δημοσιογραφία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την σωστή ενημέρωση των πολιτών και την αναβάθμιση της πολιτικής.