Ομιλία του υπ. ευρωβουλευτή Λευτέρη Βαρουξή στις 8.30 στο "Βυζαντινό" - Τι θα πει για Πάτρα

Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελευθέριος Βαρουξής, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 3 Μαΐου και ώρα 8.30 μμ στο ξενοδοχείο Βυζαντινό προεκλογική συγκέντρωση με την παρουσία φίλων και στελεχών από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και του νομού Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαρουξλης θα κάνει και ειδική αναφορά στην Πάτρα αναφέροντας μεταξύ άλλων:

 

- Πάτρα - τουριστικός προορισμός. Υπερτερεί άλλων πόλεων (Ιωάννινα, Καλαμάτα κ.λ.π.) και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί: Άγιος Ανδρέας και Μοναστήρια, αρχαιότητες, Καρναβάλι, Οδοντωτός, Συνέδρια λόγω των τριών της Πανεπιστημίων, αθλητικός τουρισμός (υπάρχει πληθώρα σύγχρονων γηπέδων συν Νοσοκομεία, αεροδρόμιο. λιμάνι κ.λ.π.), απόδραση Σαββατοκύριακού, στρατηγική θέση (Αρχαία Ολυμπία, Δελφοί, Παρθενώνας με μονοήμερες).
.
- ΠΑΡΑΛΙΟ ΜΕΤΩΠΟ 12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ (Από Κόκκινο Μύλο έως πλαζ). Πρέπει να γίνει η Ριβιέρα του Ιονίου με μπαράζ αναπλάσεων και επενδύσεων. Ο παράλιος χώρος είναι εντελώς ελεύθερος (δεν υπάρχουν διεκδικήσεις) και με ένα Διεθνή Διαγωνισμό μπορεί να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη παράλια ανάπλαση στη χώρα μετά τη Θεσσαλονίκη που θα δημιουργήσει και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
- ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: ΑΕΙ Πατρών, ΤΕΙ και Ελεύθερο Πανεπιστήμιο πρέπει να ενταχθούν στην εσωτερική λειτουργία τη Πάτρας με μελέτες, συμμετοχή σε αναπτυξιακά προγράμματα και αμφίπλευρη προσφορά.
- ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ. Δειλά - δειλά ξεκίνησε το Εμπορικό Λιμάνι και ήδη παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη κίνηση. Το Λιμάνι πρέπει να ενισχυθεί σε υποδομές, να μειώσει τη γραφειοκρατία και να στηρίξει νέες προκλήσεις όπως τα Υδατοδρόμια, οι ολοκληρωμλενες Μεταφορές (και με τρένο) κ.α.
 
- ΠΑΤΡΑ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ: Ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα πρέπει να βλέπει την Πάτρα σαν την πόλη που την υπερασπίζεται και όχι σαν την πόλη που υφαρπάζει αυτά που άλλες περιοχές δικαιούνται. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ίδια η Πάτρα να βγει στην εξωστρέφεια, να πάρει επάνω της θέματα άλλων περιοχών και να ΗΓΗΘΕΙ  κάθε αναπτυξιακού αιτήματος όχι να αδιαφορεί.