Οι Αχαιοί Σπαρτινός και Ριζούλης στους 1.300 που υπέγραψαν το κείμενο της Ομπρέλας στον ΣΥΡΙΖΑ

Η επιστολή των 1.300 μελών που, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται “όποιος διαφωνεί, να φεύγει”», ήρθε απλά ως επιβεβαίωση του κλίματος που ήταν διακριτό εδώ και καιρό.

Ανάμεσα στα 1.300 πρόσωπα που συνυπέγραψαν την επιστολή βρίσκονται και Αχαιοί. Αποτελούσε κοινό μυστικό εδώ και περίπου δύο εβδομάδες πως συγκεντρώνονταν υπογραφές κάτω από ένα κείμενο αμφισβήτησης των πρακτικών Κασσελάκη. Χθες, αποκαλύφθηκαν και ονόματα ηχηρά. Οι πρώην βουλευτές του Νομού Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός ήταν μόνο δύο από αυτούς. Μάλιστα, ο κ. Ριζούλης είναι μέχρι και σήμερα αναπληρωτής συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας. Επιπλέον, η πρώην συντονίστρια Αχαΐας Μαρία Αντύπα συνυπέγραψε και αυτή το κείμενο.

Ολα δείχνουν τον αναβρασμό που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα αποφασίσει το μέλλον των υπό διαγραφή στελεχών.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο γιατρός και πολιτευτής Τάκης Γεωργακόπουλος -που δεν συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή και δεν υπέγραψε το κείμενο της Ομπρέλας– προχώρησε σε μια δημόσια παραίνεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Πρόεδρε, επειδή διαβάζω συνεχώς στο διαδίκτυο προτροπές προς εσένα να δείξεις ”πυγμή” και να προχωρήσεις σε διαγραφές όσων διαφωνούν με τα λεγόμενά σου, αλλά όχι με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα σου πρότεινα κάτι διαφορετικό… Πρόεδρε, ”καθάρισε” τους αυλοκόλακες και τους σφουγγοκωλάριους που σε περιτριγυρίζουν, αν δεν θέλεις να συνδέσεις το όνομά σου με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον οποίο εκλέχθηκες Πρόεδρος με συντριπτική πλειοψηφία. Η Ικανότητα και η Πυγμή του Ηγέτη, για ένα Κόμμα της Αριστεράς είναι να Συνθέτει και όχι να προκαλεί Διάσπαση…» τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.