Μητσοτάκης, Τσίπρας, Γ. Παπανδρέου κατέρχονται ως υποψήφιοι στην... Αχαία

Ξαφνικά η Αχαία απέκτησε ένα ιδιαίτερο προνόμιο: Θα πολιτευθούν σε αυτήν στις 7 Ιουλίου οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου! Κάθε ένας εξ αυτών το κάνει με ενα επιχείρημα: 

- Ο κ. Τσίπρας έρχεται στον μοναδικό νομό που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγαλύτερο ποσοστό από τη ΝΔ και προφανώς θέλει να το κρατήσει. (Όποιος βγει πρώτος εκλέγει τρεις έδρες).

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φυσικά και θέλει την πρώτη θέση αλλά όπως τονίζουν συνεργάτες του επέλεξε την Αχαία γιατί είναι στην φτωχότερη Πριφέρεια της χώρας.

- Ο Γιώργος Παπανδρεόυ από την Αχαία ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως βουλευτής (1981) ενώ μετακινήθηκε στην Αθήνα το 1996. Επιστρέφει πάλι ως βουλευτής αν και στο ενδιάμεσο έγινε πρωθυπουργός της χώρας.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ

Στην Αχαία στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ συμμετέχουν η Δήμητρα Αναργύρου, η Ολυμπία Λόη, η Παρασκευή Λουκοπούλου, η Λεμονιά Νικολοπούλου, ο Χρήστος Οικονόμου, ο Ηρακλής Ρούπας, ο Μαρίνος Σκανδάμης, η Κατερίνα Σολωμού, ο Γιάννης Ταπεινός, ο Ανδρέας Τζουραμάνης και ο Δημήτρης Φιλιππάτος, ενώ ο νυν βουλευτής της περιοχής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μετακομίζει στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιοι θα είναι οπωσδήποτε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Κώστας Μάρκου και ο υποψήφιος του 2015, Κώστας Κακκαβάς. 

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ

Υποψήφιοι στη ΝΔ θα είναι οι νυν βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσωνς Φωτήλας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Κουτρουμάνος, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η Αθηνά Τραχήλη και ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής.