Μαρία Κανελλοπούλου: "Οι νεοναζί τρομοκράτες δεν διαχωρίζουν πια ξένους και Έλληνες"

"Οι επιθέσεις κατά του μετανάστη που βρέθηκε αιμόφυρτος στα ΚΤΕΛ Πάτρας, ο τραυματισμός μεταναστών, στην Αγία Σοφία Πατρών από αυτοκίνητο, το οποίο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έχει παρελθόν σε τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς και η χειροδικία και οι απειλές εναντίον Ελλήνων, στο Βασιλικό Ερυμάνθειας από το μέλος της Χρυσής Αυγής Α. Νικολακόπουλο, είναι της ίδιας κατηγορίας. Είναι φασιστικές επιθέσεις που υπακούν στα κελεύσματα της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Οι νεοναζί τρομοκράτες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Δεν διαχωρίζουν πια ξένους και Έλληνες. Επιτίθενται αδιάκριτα σε ανθρώπους και στη Δημοκρατία. Αποδεικνύουν δε ότι αυτοί είναι η ακραία ομάδα που απειλεί το Πολίτευμα και την Ασφάλεια των κατοίκων της Ελλάδας και της Αχαΐας, Ελλήνων και ξένων. Όλοι ο φορείς, οι πολιτικές δυνάμεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα ΜΜΕ οφείλουν να καταγγέλουν τέτοιες φασιστικές επιδείξεις και όχι να μένουν δήθεν ουδέτεροι, τηρώντας ίσες αποστάσεις.

Η προβολή, δε, της εγκληματικής οργάνωσης αυτής, από ορισμένα πανελλαδικά και τοπικά ΜΜΕ ως καθαγιασμένης πολιτικής δύναμης που συμμετέχει ''κανονικά'' στον πολιτικό στίβο, είναι επικίνδυνη.

Η αστυνομία, που με τόση αποτελεσματικότητα σπάει συνεχώς ρεκόρ προσαγωγών σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερο ζήλο για την πάταξη της ναζιστικής τρομοκρατίας στη δημοκρατική κοινωνία της Αχαΐας. Καλούμε τον διοικητή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κυριακόπουλο, ο οποίος έχει ήδη δώσει κάποια θετικά δείγματα γραφής απέναντι στους ναζιστές, να επιβεβαιώσει την μηδενική του ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και να οδηγήσει στο εδώλιο τους αυτουργούς" αναφέρει η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου.