Λαϊνιώτης: Δεν πρέπει η κινδυνολογία του δικομματισμού να φοβίσει τους πολίτες

Γιάννης Λαϊνιώτης

Ο Γιάννης Λαϊνιώτης, υποψήφιος με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

"ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιστρατεύουν το ψευδές δίλημμα "ευρώ ή δραχμή", για να φοβίσουν και πάλι τους Έλληνες ψηφοφόρους. Λέγουν ότι αν δεν εκλέξουν οι πολίτες, τότε η τρόικα θα σταματήσει την πληρωμή των δόσεων, δεν θα έχουμε για τις συντάξεις, η χώρα δεν θα έχει βασικά αγαθά. Λένε ψέμματα. Κανένας τέτοιος φόβος δεν υπάρχει".

Μιλάμε με τον Γιάννη Λαϊνιώτη, υποψήφιο βουλευτή Αχαίας με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" που μας εξηγεί: "Αν καταψηφίσουμε τον δικομματισμό, καταψηφίζουμε και το μνημόνιο. Εφ όσον ο δικομματισμός δεν μπορέσει να συγκυβερνήσει, τότε οι δανειστές μας θα ζητήσουν να επαναδιαπραγματευτούν την συμφωνία. Δεν τους συμφέρει να πέσει η Ελλάδα, ενώ έχουν καταλάβει ότι ζήτησαν πολύ περισσότερα από ότι αντέχουμε... Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σωτηρία της χώρας περνά μέσα από την συντριβή του δικομματισμού".                           

                                  - Ο κ. Καμμένος είπε πρόσφατα ότι η ΕΕ δεν μπορεί να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Δεν έχει το δικαίωμα ως οντότητα. Και δεν έχει σημασία τι λένε Μέρκελ-Σαρκοζί.

                                  - Είναι ακριβώς έτσι. Κοιτάξτε, για μένα το κόμμα που ίδρυσε ο κ. Καμμένος μέσα από ένα διαδικτυακό κίνημα, είναι μια όαση στο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και του ψεύδους. Πραγματικά αναρωτιέμαι πως τα κόμματα της εξουσίας συνεχίζουν να ψεύδονται, να παραπλανούν και να μην ενδιαφέρονται για την ίδια την πατρίδα.

                                  - Τι ακριβώς εκπροσωπούν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες";

                                  - Την ανακούφιση των ανθρώπων. Δεν μπορεί εν μέσω βαθύτατης και καταστροφικής κρίσης, να ζητάμε από τους Έλληνες να πληρώνουν με τόκο τα δάνεια τους, να τους φυλακίζουμε για χρέη στο Δημόσιο, όταν την ίδια ώρα τους μειώνουν τους μισθούς, μένουν χωρίς δουλειά, βάζουν λουκέτο, τους καταστρέφουν οι απλήρωτες επιταγές πελατών τους. Είναι απίστευτο και συγκλονιστικό: Την ώρα της ατομικής καταστροφής, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς να περνάνε νόμους που να κατάσχουν μισθούς και να προφυλακίζονται άνθρωποι που τους κατέστρεψε η ύφεση. Είναι απάνθρωπο, εξοργιστικό και από κάθε άποψη φοβερό. Αυτούς θα ψηφίσουμε; Αυτοί δεν βλέπουν τον πόνο κανενός. Είναι σε ένα δικό τους κόσμο και μας βλέπουν σαν αριθμούς. Αντί να πάρουν μέτρα ανκούφισης τα κάνουν όλα χειρότερα.

                                  - Έχετε γεννηθεί στο Αίγιο.

                                  - Ναί. Είμαι γέννημα-θρέμα Αιγιώτης. Η οικογένειά μου ζει στην Παναγία Τρυπητή από... πάντα. Στο Αίγιο είναι οι φίλοι μου, εδώ έχω περάσει χαρές και λύπες. Το Αίγιο είναι μια ιδιαίτερη πόλη. Έχει ισχυρή αστική συνείδηση, δηλαδή πολιτισμένους ανθρώπους. Δεν ζει στην σκιά της Πάτρας, ακριβώς για τί είναι μια πόλη με προσωπικότητα. Όμως όπως και την Πάτρα και την Αχαία ολόκληρη, την έχουν αδικήσει.

                                  - Τι εννοείτε;

                                  - Τι έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για το Αίγιο και την Αχαία 35 χρόνια τώρα; Τίποτα. Δεν έχουμε ούτε δρόμους, ούτε τρένο! Από τρίτος νομός σε ανάπτυξη την δεκαετία του 80, πιάσαμε την τελευταία θέση..! Αυτά τα δυο κόμματα έπαιρναν 80% και ποτέ δεν το ανταπέδωσαν. Υπάρχει και κάτι άλλο. Αίγιο και Πάτρα θα πρέπει να ενωθούν όπου μπορούν. Να έρθουν στο Αίγιο σχολές του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ή του ΤΕΙ. Να υπάρξει συνεργασία στον πολιτισμό, την οικονομία, οπου είναι δυνατόν. Απέχουμε μόλις 35 χλμ. ο ένας από τον άλλον.

                                   - Τι θα συνβεί αν υπάρξει συγκυβέρνηση;

                                   - Καταστροφή. Θα συνεχίσουν να μειλώνουν μισθούς, να φορολογούν και να κυνηγούν τους ανθρώπους.

                                   - Μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να πάρουν 40%, αν και ευθύνονται για τέτοιας έκτασης καταστροφή;

                                   - Δυστυχώς υπάρχουν βολεμένοι, κομματικοί, οπαδοί και ανεύθυνοι που εξακολουθούν να ψηφίζουν τους καταστροφείς τους. Δυστυχώς. Όμως νομίζω ότι δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 40% που θα τους δώσει οριακή έστω πλειοψηφία. Προβλέπω ότι μπορεί να πάμε σε νεες εκλογές και κει να συντριβεί ο δικομματισμός μέσα από την ανάδειξη νέων δυνάμεων που θα κυβερνήσουν. Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.