Κων. Κοσπέτα:Εξαιρετική δουλειά χωρίς προβολή και τυμπανοκρουσίες

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο πολιτικής παρακμής και ασημαντότητας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακαλύπτει κανείς πρόσωπα που προσφέρουν στην κοινωνία μακριά από την δημοσιότητα και τα δελτία τύπου με το γνωστό "κατόπιν ενεργειών μας" στην πρώτη γραμμή.

Η περίπτωση της κυρίας Κωνσταντίνας Κοσπέτα ανήκει σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία: Παρά τον πλούτο δραστηριότητας της με την ιδιότητα της υπέυθυνης αλληλεγγύης περιφέρειας για όλη τη Δυτική Ελλάδα (μέχρι τα Ιωάννινα) δεν εκδίδει ποτέ δελτία τύπου, ούτε ενημερώνει κανένα πέραν του κόμματος των ΑΝΕΛ όπου πολιτεύθηκε στις τελευταίες εκλογές).

Η κυρία Κοσπέτα έχει αναπτύξει διπλή δράση: Από την μια στέλνει προτάσεις στο κόμμα αφουγκραζόμενη αγωνίες και διαπιστώνοντας αδικίες στην αληθινή ζωή. Από την άλλη κάθε φορά που ενημερώνεται για προβλήματα μεμονωμένων  ατόμων, οικογενειών αλλά και φορέων προχωρεί σε συνεννόηση με υψηλά στελέχη των ΑΝΕΛ στην Αθήνα και επεμβαίνει. (Αξιοσημείωτη είναι η καλή και αποδοτική της σχέση με τον κ. Δημήτρη Καμμένο).

Τα παραδείγματα είναι πολλά να μερικά που τα αλιεύσαμε στο... Facebook όπου πολίτες τα έχουν γνωστοποιήσει και μάλιστα με εκατοντάδες like.Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει:

- Συνεργασία με την Μητρόπολη ώστε να μαζεύονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.

- Διανομή ρουχισμού στο Αντωνοπούλειο και άλλα ιδρύματα της πόλης.

- Ενίσχυση πολλών εκδηλώσεων αλληλεγγύης με την βοήθεια 15 περίπου εθελοντών που εργάζονται μαζί της για τον σκοπό αυτό.

- Εξασφάλιση πρωϊνού (δεκατιανό) σε σχολεία και νηπιαγωγεία, σε συνεργασία με τις εκκλησίες ανα γειτονία.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις αλλά και πολλές άλλες αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες λόγω των επερχόμενων Χριστουγέννων. Πρέπει δε να διευκρινιστεί ότι η κυρία Κοσπέτα μεσολαβεί για αυτές τις δράσεις και δεν διαχειρίζεται τίποτε από το πρακτικό μέρος (διανομές, φύλαξη αγαθών κ.α.)

Πέρα από την δράση αλληλεγγύης η Κωνσταντίνα Κοσπέτα έχει φροντίσει να φέρει στην Βουλή θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία (μεριδιούχοι Αχαίκής κ.α.).

Σημειωτέον όι η δραστηρίοτητα της Κωνσταντίνας Κοσπέτα στην πραγματικότητα είναι υπερκομματική και φαίνεται να οφείλεται στις οικογενεικές της καταβολές (οικογένεια με 10 παιδιά!).

Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει ότι εργάζεται χωρίς να ενδιαφέρεται για την ελάχιστη προβολή της και αυτό εμπεριέχει ένα ήθος: Εξαιρετικά αποτελέσματα με διωπητή δραστηριότητα.