Κοινή δράση Δήμου και Βουλευτών στο θέμα του θαλάσσιου μετώπου - Από κοινού επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών

Σε πολιτικό, κοινωνικό και νομικό επίπεδο θα κινηθούν, από κοινού, οι βουλευτές Αχαΐας και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων  για τη διεκδίκηση της οριστικής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, στο Δήμο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στη σύσκεψη που έγινε σήμερα, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο, κατόπιν προσκλήσεως που είχε απευθύνει στους βουλευτές του νομού ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του θαλασσίου μετώπου.

Στη σύσκεψη, εκτός του Δημάρχου Πατρέων, παρέστησαν οι βουλευτές Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Νίκος Καραθανασόπουλος, κι εκπρόσωπος του βουλευτή Αθανάσιου Νταβλούρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Δημαράς, ενημέρωσε τους παριστάμενους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το θαλάσσιο μέτωπο και συγκεκριμένα για την επικύρωση, με ψήφιση νόμου, του πολεοδομικού σχεδίου του λιμανιού της πόλης, καθώς και για την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία το Δημόσιο δύναται πλέον να κατέχει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στους οργανισμούς των λιμανιών της χώρας, μεταξύ των οποίων και στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών Α.Ε. που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή το λιμάνι είναι δυνατόν να περάσει σε χέρια ιδιωτών.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση μετώπου διεκδίκησης της οριστικής παραχώρησης στο Δήμο Πατρέων, του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας και από κοινού επίσκεψη των βουλευτών Αχαΐας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων στο Υπουργείο Οικονομικών για να κατατεθεί και να απαιτηθεί η υλοποίηση του αιτήματος της πόλης.

Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξει κοινή δράση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων και των βουλευτών Αχαΐας, σε πολιτικό, κοινωνικό, και νομικό επίπεδο.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να γίνει εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων των δημοτών για την διεκδίκηση της οριστικής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, διατύπωσε τη θέση που είχε διατυπώσει, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το θαλάσσιο μέτωπο, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».