Κανελλοπούλου Μαρία: H οικονομική ανέχεια οδηγεί το λαό στην παράνομη υλοτομία καταστρέφοντας δάση στα Καλάβρυτα και τη Στροφυλιά

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου, επ' ευκαιρία της κατάθεσης Ερώτησης στη Βουλή με θέμα την Παράνομη Υλοτομία, δήλωσε: ''Σ' αυτούς τους άγριους καιρούς, κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες και μιας ακόμα έκφρασης της οικονομικής ανέχειας του ελληνικού λαού.

Ξυπνώντας μνήμες Κατοχής, τότε που ο κόσμος μάζευε κλαδί-κλαδί με καροτσάκια την καύσιμη ύλη για τις σόμπες του, πολλοί συμπολίτες μας, κόβουν, παρανομώντας, δέντρα, καταστρέφουν άλση και τμήματα δασών, στα Καλάβρυτα, στη Στροφυλιά και αλλού γιατί δεν έχουν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης.

Η λύση ωστόσο απέναντι στην ακρίβεια του πετρελαίου και στην οικονομική καθίζηση των νοικοκυριών δεν είναι η καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Η απάντηση δεν είναι η παροχή συνέργειας στους ξένους και ντόπιους μεγαλοεργολάβους που διαλύουν το περιβάλλον της Ελλάδας, ψάχνοντας για χρυσό ή χτίζοντας τσιμεντένια μεγαθήρια όπου βρουν.

Τα δάση, τα άλση, το προστατευόμενο πράσινο ανήκει στους κατοίκους της Ελλάδας, στο λαό της. Καλώ τους συμπολίτες μας να σκεφτούν πολύ περισσότερο τέτοιες ενέργειες, να σκεφτούν ότι η απάντηση στη φτώχεια είναι ο ξεσηκωμός κατά της τρόικας και των ντόπιων πελατών της.''