Θ. Καρπής: Καταδικάζει τη σύλληψη του Γ. Δημαρά

Με αφορμή τη σύλληψη και κράτηση του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά και του Αντιδημάρχου Γιώργου  Σιγαλού, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας Θάνος Καρπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Καταδικάζω απερίφραστα την αναίτια και  αδικαιολόγητη σύλληψη του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά και του  Αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού, καθώς  και των υπαλλήλων του Δήμου.

Θεωρώ ότι πρόκειται για μία ενέργεια η οποία στρέφεται ευθέως κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που την υπηρετούν.

Το λιμάνι της Πάτρας ανήκει στους Πατρινούς  και τους Αχαιούς πολίτες και  δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κρατάει  σιδερόφραχτη την πρωτεύουσα της Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η παραχώρηση – απελευθέρωση ολόκληρου του θαλασσίου  μετώπου, αποτελεί καθολικό αίτημα της Πάτρας και της  Αχαΐας και θα πρέπει να συντελεστεί  άμεσα.

Σε ότι αφορά στον καταλογισμό ευθυνών εις βάρος των  αιρετών και εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, δεν θα πρέπει ούτε καν να το διανοηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της.»