Θέμα με τα όρια των Περιφερειών;- «Μεταφορά» των νομών Αχαΐας και Ηλείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Ξανανοίγει, όπως όλα δείχνουν, το ζήτημα της επαναοριοθέτησης των Περιφερειών της χώρας με πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη συζήτηση την… τύχη της Δυτικής Ελλάδας. Παρ’ ότι επισήμως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αναφορά πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και προσωπικά ο Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης έχουν γίνει δέκτες προτάσεων για αλλαγές στα όρια των Περιφερειών με τρόπο που να υπάρχει καλύτερη και πιο ομογενοποιημένη λειτουργία των Περιφερειών.

Παρ’ ότι η συγκυρία δεν ευνοεί μια τέτοια συζήτηση το βέβαιο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξει το θέμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας που βρέθηκε την Πέμπτη στην Πάτρα αναφέρθηκε, με δική του πρωτοβουλία, στο ζήτημα λέγοντας ότι είναι γνωστή η προσωπική του θέση περί «μεταφοράς» των νομών Αχαΐας και Ηλείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μάλιστα ο κ. Δήμας πρόσθεσε ότι την θέση του αυτή την έχει εκτενώς συζητήσει με παράγοντες της Αυτοδιοίκησης αλλά και με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο βουλευτής Κορινθίας έχει μάλιστα, ζητήσει από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να… διεκδικήσει την Αχαΐα και την Ηλεία καθώς διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ολοκληρωμένη «πελοποννησιακή πολιτική» σε τομείς όπως ο Τουρισμός και η αγροτική παραγωγή. Βεβαίως, σε μια τέτοια προοπτική το μέγα ερώτημα που θα τεθεί, όπως συνέβη και παλιότερα, θα είναι ποια θα είναι η έδρα της νέας Περιφέρειας; Η Πάτρα ή η Τρίπολη;