Η. Ρούπας: Την Κυριακή διακυβεύεται η πορεία προς τα εμπρός

Ηρακλής Ρούπας υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ

(Του Ηρακλή Ρούπα υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ)

Τελικά δεν ήταν στραβός ο γυαλός. Εμείς στραβά αρμενίζαμε. Σαν χώρα, σαν τοπική κοινωνία, σαν πολίτες. Η Ελλάδα, μια χώρα πλούσια με άπειρες επενδυτικές προκλήσεις, ζει μια πορεία προς τον πάτο γιατί ακριβώς δεν φρόντισε αυτές οι ευκαιρίες να γίνουν πραγματικό έργο.

Δείτε την Αχαία. Πρόκειται για έναν νομό με φοβερές δυνατότητες που όμως έμεινε στάσιμος εξ αιτίας της ανεπάρκειας αυτών που είχαν το καθήκον να οδηγήσουν την κοινωνία μπροστά. Μικρές ομάδες που επιζητούσαν συμμαχίες και ενδυνάμωση, αφιέρωναν χρόνο για τακτικισμούς, όχι όμως για την ανάπτυξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι αυτό το λειτουργικό μοντέλο ήδη είναι νεκρό. Και πως οι εκπρόσωποί του, θα περιθωριοποιηθούν.

Στις εκλογές της Κυριακής, διακυβεύεται η πορεία προς τα εμπρός που περιλαμβάνει:

* Την αυτοκάθαρση του χώρου της Κεντροαριστεράς, που εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ. Μέσα από αυτή την αυτοεξυγίανση, θα γίνει το μεγαλύτερο βήμα προς τα εμπρός για το κόμμα.

* Την δυναμική ανάπτυξης που έχει η χώρα ανάγκη, για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του μνημονίου. Μιλάμε για την ανακούφιση των ανθρώπων, την παραγωγή νέου πλούτου, τις νεες θέσεις εργασίας.

* Την επιστροφή στην πολιτική σταθερότητα. Μετά από μια διαδρομή γεμάτη κλυδωνισμούς, η χώρα έχει ανάγκη να "μπει" σε ήρεμα νερά.

Το ΠΑΣΟΚ, έχει καταστήσει σαφές ότι μόνο με την αλήθεια μπορεί να υπάρξει υγιής επικοινωνία με τον πολίτη. Γι αυτό και ξεκάθαρα λέμε: Το δίληημα ευρώ ή δραχμή δεν έχει απομακρυνθεί. Η συνεργασία μετεκλογικά είναι αναπόφευκτη γιατί θα προκύψει και ως ανάγκη, και ως εντολή των πολιτών. Την Κυριακή οι πολίτες, μπορούν να επιλέξουν πολιτικές αλλά και πρόσωπα, σκεπτόμενοι και τι μας έφερε ως εδώ, αλλά και που πρέπει να πάμε.