Η παρέμβαση Πελετίδη, στο «αναπτυξιακό συνέδριο»

Αιχμηρός ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην παρέμβασή του: Δεν είναι η πρώτη φορά. Για δεκαετίες παρακολουθούμε τις προσπάθειες διαδοχικών κυβερνήσεων, Τοπικών Αρχών, να πείσουν τον Πατραϊκό λαό ότι θα φέρουν την ανάπτυξη, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις. Δεκάδες συνέδρια με κεντρικό θέμα την ανάπτυξη, με πιασάρικους τίτλους, προσπαθούσαν να πείσουν ότι ήρθε η ώρα. Οι στόχοι που έβαζαν ικανοποιήθηκαν. Έγινε η μεγάλη περιμετρική, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το Νέο Λιμάνι, το Βιοτεχνικό Πάρκο , Βιομηχανική Ζώνη, Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός. Τεράστιες χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε.  Μεσογειακά Προγράμματα, ΕΣΠΑ 2000 – 2006, 2007- 2013, 2014 – 2020. Πάτρα Ολυμπιακή Πόλη, Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006, το ίδιο σκηνικό βλέπουμε να στήνεται τώρα και με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

Μ’ όλα αυτά στην Πάτρα, σήμερα, το 2018, παρά την απογείωση της επιστήμης και της τεχνικής, εμείς μοιράζουμε συσσίτια, τρόφιμα, την στιγμή που ο πλανήτης μπορεί να θρέψει 8 φορές τον πληθυσμό του. Βλέπουμε παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία, 10.000 στο ΚΕΑ, ο ΟΑΕΔ καταγράφει 34.000 ανέργους, γεμίσαμε την ξενιτιά με τα παιδιά μας, δουλεύουν οι εργαζόμενοι με μισθούς δούλου. Οι φόροι, τα χαράτσια που έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού είναι ασήκωτα. Χιλιάδες οικογένειες ζουν τον εκβιασμό, να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να σώσουν το σπίτι τους, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

Τονίζοντας ότι: «Η ανάπτυξη δεν ήταν και δεν είναι ουδέτερη. Εκεί που υπήρχαν μαχαραγιάδες, δίπλα τους ήταν ο ξυπόλυτος λαός. Μέσα στο 2017 οι 500 πλουσιότεροι αύξησαν τα κέρδη τους κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, 20% αύξηση. Το ίδιο γίνεται και στη χώρα μας» ο δήμαρχος της Πάτρας αναρωτήθηκε: Μήπως αυτό το συνέδριο είναι διαφορετικό; Θα δοθεί λύση τώρα; ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ!».

Κάνοντας εκτενή αναφορά σε όλα τα μεγάλα θέματα και τις διεκδικήσεις της Πάτρας που σημείωσε ότι …είναι γνωστά στην κυβέρνηση και συνειδητά ακολουθείται αυτή την πολιτική, κατέληξε: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, ότι θα πάρει και ο φτωχός, έχουν αποδειχθεί στην χώρα μας και διεθνώς, δεν είμαστε εξαίρεση. Αν υπάρχουν κάποιοι που από αφέλεια τα πιστεύουν, δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν τη στάση της ολιγαρχίας του τόπου, τρίβουν τα χέρια τους, η χαρά τους δεν κρύβεται, που βρήκαν ένα ακόμα στήριγμα στη διαιώνιση της κυριαρχίας τους.

Λύση υπέρ του λαού μας υπάρχει, χρειάζεται να κοπεί ο αγωγός που πάει τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, στους κεφαλαιοκράτες. Ο πατραϊκός λαός πρέπει να παλέψει για την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών του.

Αύριο θα είναι έξω από εδώ, να διαδηλώσει, να στείλει το μήνυμά του, ότι δεν έχει δυο ζωές, τη μια να την χαλάσει και την άλλη να την ευχαριστηθεί. Η ζωή είναι χαρά, δεν είναι τιμωρία»