Ηρακλής Ρούπας: Μια κατάθεση ψυχής...

Ηρακλής Ρούπας

Τρείς μόνο μέρες πριν τις κάλπες, αισθάνομαι την ανάγκη μιας μικρής προσωπικής αποτίμησης. Γύρισα όλο το νομό Αχαίας. Μίλησα με εκατοντάδες πολίτες. Κλήθηκα από Μέσα Ενημέρωσης να εξηγήσω τι σκέπτομαι. Είχα μόλις 20 ημέρες να προσπαθήσω. Να προσπαθήσω τι ακριβώς; Αν με ρωτούσε κάποιος τι ακριβώς προσπαθώ σε αυτές τις εκλογές και πόσο με επηρέασαν οι επαφές μου με ανθρώπους της Αχαίας, πικραμένους, βαθιά στενοχωρημένους, νομίζω ότι έχω πια απαντήσεις. Και είναι τρείς.

Πρώτα απ όλα προσπαθώ για την χώρα. Σε μια περίοδο συγκλονιστικής αποδυνάμωσης στις ιδέες, σε μια περίοδο φοβερής φθοράς των πολιτικών προσώπων, εγώ ένοιωσα ότι δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος. Αυτή η απόφασή μου να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ήταν τελικά το "κλειδί" να μετατραπώ σε έναν πολύ χρήσιμο άνθρωπο που βγάινοντας στην αληθινή κοινωνία άκουσε, έμαθε, διδάχθηκε. Όχι μόνο δεν είμαι αμέτοχος λοιπόν, αλλά αντίθετα έχω άποψη για το τι πρέπει να πω ψηλότερα από μένα, στο κόμμα που πάντοτε ψήφιζα και πίστευα. Έχω μια φωνή, πολύ πιο δυνατή από ποτέ.

Μετά είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Βαθιά μέσα μου έχει γεννηθεί η επιθυμία, ο πολιτικός χώρος που πάντοτε με εξέφραζε και που πάντα πίστευα, να ξανακερδίσει τους ανθρώπους που έχει χάσει. Είναι πια ένας προσωπικός στόχος ,να συμβάλλω και στην αναγέννηση του ιστορικού Κινήματος, που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει την ανάγκη να ανανεωθεί παντού: Σε πρόσωπα, σε ιδέες. Να ξανακερδίσει τους πολίτες, δίδοντας μάχες για αυτά που χρειάζονται.

Τέλος είναι οι άνθρωποι. Ίσως είναι η πλεον συγκλονιστική πλευρά, της ενασχόλησής μου με την πολιτική. Όλα γίνονται για τον άνθρωπο. Και εγώ ανάμεσα στην εξουσία και την κοινωνία, μπορώ να είμαι αυτός που μεταφέρει από την μια πλευρά στην άλλη, τις πληροφορίες που πρέπει. Μιλώντας με ανθρώπους όλων των μορφωτικών επιπέδων, ήμουν εγώ που γινόμουν σοφότερος, που εισέπραττα γνώση.

Τα παραπάνω συνιστούν μια βαριά ευθύνη για κάθε άνθρωπο που πολιτεύεται. Δεν γνωρίζω αν όλοι το εκτιμούν στις διαστάσεις που σας περιέγραψα. Εγώ σε αυτές τις εκλογές είμαι ήδη ένας μικρός νικητής. Είχα την ευκαιρία να δω σπουδαίες αλήθειες, τις οποιίες ειλικρινά αγνοούσα... Δεν γνωρίζω αν κατάφερα να μεταδώσω στους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα ή με άκουσαν, την εμπιστοσύνη που κάθε πολίτης χρειάζεται αυτόν τον καιρό. Εγώ πάντως εισέπραξα ειλικρίνεια και ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είμαι ήδη κερδισμένος..!