Ερώτηση Πατούχα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα στοιχεία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή από παιδικούς σταθμούς

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλώ να διαβιβάσετε ερώτηση μου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μασσαρά για το θέμα που έτυχε μεγάλης δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Αναφέρομαι στους παιδικούς σταθμούς ευθύνης του Δήμου και στις πληροφορίες που ο Δήμος κλήθηκε να δώσει στον Υπουργό, για την φιλοξενία παιδιών αλλοεθνών οικογενειών.

Κύριε Αντιδήμαρχε, πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης την σπουδή και την απαίτηση του κ. Υπουργού, να του δώσετε όλες τις πληροφορίες αυθημερόν, για να ικανοποιήσει τον ερωτώντα βουλευτή της «Χρυσής Αυγής». Ο ζήλος του κ. Υπουργού, πραγματικά πρωτοφανής, πρωτίστως πρέπει να εκτιμηθεί σαν προσπάθεια κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης  αφ ενός, αλλά και κατευνασμού του θυμού αυτού του φασιστικού εκτρώματος, παρουσιάζοντας, τα πραγματικά πολύ μικρά ποσοστά αλλοεθνών τροφίμων, σαν ικανοποίηση της απαίτησης τους.

Κύριε Αντιδήμαρχε, δεν θα ασχοληθούμε όμως, ούτε με την ρατσιστική «καθαροαιμία» της «Χρυσής Αυγής», ούτε με την σπουδή του κ. Υπουργού. Έχουν και τα δύο ήδη καταδικαστεί από την πανελλήνια κοινή γνώμη.

Αυτό που επιθυμούμε να ρωτήσουμε, είναι να μας πείτε τις δικές σας ενέργειες. Απαντήσατε στον Υπουργό; Αν ναι, τι του απαντήσατε; Του αναφέρατε ότι στην Πόλη μας, υπάρχει μεγάλη παράδοση φιλοξενίας και ανθρωπιάς; Ότι το κοινωνικό έργο του Δήμου μας, παρά τις πενιχρές δυνατότητες μας, δεν ξεχωρίζει τις ανάγκες των συμπολιτών μας, ούτε από το DNA, ούτε από τα θρησκευτικά  φρονήματα τους, ούτε από την φυλετική τους καταγωγή; Του είπατε, ότι και στο μέλλον, δεν έχουμε πρόθεση να αλλάξουμε καμία από αυτές τις αρχές μας; Και ότι δική του υποχρέωση είναι, αντί να κάνει στατιστικές, να ενισχύσει τα μέσα και τις υποδομές, ώστε να μην περισσεύει κανένα παιδί από την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην χειμαζόμενη κοινωνία μας σε τόσο δύσκολη περίοδο;

Ελπίζουμε κύριε Αντιδήμαρχε, να σπεύσατε να απαντήσετε αυτά ή περίπου αυτά, στον κ. Υπουργό. Σε κάθε περίπτωση πληροφορείστε μας για την δική σας απάντηση. Μπορείτε να το κάνετε όταν θα συζητηθεί στο Συμβούλιο το θέμα των παιδικών σταθμών. Ωστόσο, φρονιμότερο θα ήταν να δώσετε δημόσια απάντηση. Για ευνόητους λόγους. Την περιμένουμε