Εκλογές Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πάτρας. "Ανατροπή" στα μέχρι σήμερα… δεδομένα, ήττα ΠΑΣΚΕ

Η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Δήμου Πάτρας με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ), τις οποίες κέρδισε, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η ανατροπή που συντελέσθηκε στο συνδικαλιστικό και πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων στους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων την 6η Δεκέμβρη του 2011 κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των Αιρετών εκπροσώπων τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μορφοποιείται πλέον και οριστικοποιείται μετά και το χθεσινό (4-4-2012) αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη των Αντιπροσώπων του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Υπαλλήλων που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία βδομάδα αυτού του μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Μορφοποιείται και οριστικοποιείται πλέον η ανατροπή των μέχρι πρότινος δεδομένων και συσχετισμών, της απόλυτης πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ- ΠΑΣΚΕ  και των μηχανισμών τους.

Συγκεκριμένα:

*Επί 1040 εγγεγραμμένων υπαλλήλων, ψήφισαν 625 υπάλληλοι.

*Έγκυρα ψηφοδέλτια 604

Την ψήφο των υπαλλήλων διεκδίκησαν τρεις (3).

Συνδυασμοί, οι οποίοι κατά σειρά έλαβαν:

*ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  (πρόσκειται στο ΕΑΜ)  271 Ψήφους. Εκλέγει τέσσερις (4) Αντιπρόσωπους (είχε 2 στο προηγούμενο Συνέδριο).

*ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΣΟΚ) 212. Εκλέγει τρεις (3) Αντιπρόσωπους (είχε 6 στο προηγούμενο Συνέδριο)

*ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΚΚΕ) 121. Εκλέγει δύο (2) Αντιπρόσωπους (είχε 2 στο προηγούμενο Συνέδριο)

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και τις κινητοποιήσεις τους όλο το τελευταίο διάστημα ενάντια στη βαρβαρότητα και το φασισμό, ενάντια στην πολιτική του μαύρου μετώπου, αλλά και με την ψήφο τους σήμερα, βάζουν τις βάσεις  για τον πλήρη απεγκλωβισμό του κινήματος από την επιρροή των κοινοβουλευτικών συνδικαλιστικών παρατάξεων, σφυρηλατούν την ενότητά τους μέσα στα σωματεία τους, διαμορφώνουν το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο αγώνα δράσης τους, που να αμφισβητεί και να ακυρώνει τις επιλογές τις ολοκληρωτικής πτώχευσης του λαού από την κυβέρνηση Παπαδήμου- Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. Απαιτούν και σήμερα την καταδίκη της κυβέρνησης των δολοφόνων του λαού μας, του σάπιου πολιτικού καταστημένου του δολοφονικού νεοφιλελευθερισμού, με ή χωρίς εκλογές.

Απαιτούν την καταδίκη και το κρέμασμα αυτών των εθνικών προδοτών, που από τα χέρια τους στάζει ακόμα νωπό το αίμα του πρώτου νεκρού των αγορών, των τραπεζών και του φασισμού.

Σ’ αυτό το δρόμο της αξιοπρέπειας και του παλλαϊκού αγώνα καλούμαστε όλοι σήμερα."