Δικαιωμένος νιώθει ο Α.Φούρας από την απόφαση του ΣτΕ για το Πατρινό Λιμάνι

Μέσω διαδικτύου και ειδικότερα από το προσωπικό του προφίλι στο facebook ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, εκφράζει την ιακνοποίηση του για την εξέλιξη που είχε η υπόθεση του Νέου Λιμανιού με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ για τα έργα τα οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικά, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει καπηλεία του θέματος.

Στην ανάρτησή του επισημαίνει:

"Το 2005 πριν απο τις Δημοτικες εκλογες εθεσα με ομιλια μου στην αιθουσα του ΝΟΠ το περιγραμμα των διεκδικησεων και του ρολου του Δημου Πατρεων στο παραλιακο μετωπο της πολης.Κατα την διαρκεια της θητειας μου ως Δημαρχου εδωσα μεγαλες μαχες προς καθε κατευθυνση για να αποδοθει το παραλιακο μετωπο στην πολη.

Η προσφυγη στο Συμβουλιο Επικρατειας κατα της πολεοδομησης που ειχε σχεδιαστει και αποφασιστει απο την ΕΣΑΛ και τον ΟΛΠΑ [16 οικ τετραγωνα απο Γουναρη μεχρι Γεροκωστοπουλου]ειχε διπλο στοχο.1]ναπροστατευστει την Πολη απο ενα εξελισσομενο ανοσιουργημα και 2] να εμποδιστει η καθε ΕΣΑΛ να πολεοδομει ανεξελεκτα τα παραλιακα μετωπα τω ν πολεων.

Η αποφαση του ΣτΕ που επιτελους εκδοθηκε δικαιωνει την προσφυγη μας και εφεξης θα αποτελει για ολες τις παραλιακες πολεις και την Τ.Α ασπιδα προστασιας.Τα προβληματα που εχουν προκυψει ας τα λυσουν αυτοι που τα δημιουργησαν.Επειδη θα επανελθω στο θεμα σημερα θελω να ευχαριστησω τον προεδρο του ΣτΕ κ Μενουδακο τον οποιο επανειλημενα ειχα επισκευθει για να υποστηριξω την προσφυγη την κ Ε Βασιλοπουλου τα στελεχη του δημου Αλεξοπουλου Ελενη και Ζορμπα Βασιλη επισης τους Ν Αντωνοπουλο Ν Κουρεμενο Κ Κουμπουρλη Ν Τζανακο Σ Δεμαρτινο που κρατησαν ζωντανο τον αγωνα μας.

Υ.Γ. η καπηλεια και η οικειοποιηση του θεματος που συστηματικα γινεται τα τελευταια χρονια ας γινεται αλλα με καποιο τακτ και σεβασμο στην αληθεια".