Διαχειριστικός έλεγχος στο Σκαγιοπούλειο - Πρόταση για αξιοποίηση του χώρου

Πλήρης και σε βάθος διαχειριστικός έλεγχος ξεκινά στο Σκαγιοπούλειο μετά την χθεσινοβραδινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, ύστερα από πρόταση του δημοτικού συμβούλου και έως πρότινος Προέδρου του Κληροδοτήματος Τάκη Γκίκα. Το Σώμα, αποφάσισε να ζητηθεί από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα διαχειριστικός έλεγχος και ταυτόχρονα, στην ίδια απόφαση, καταγράφεται η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για αξιοποίηση τόσο του κεντρικού κτιρίου όσο και του Κήπου του Σκαγιοπουλείου, προς όφελος του συνόλου της πόλης.

Η πρόταση Γκίκα που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία προβλέπει, επίσης, την διοργάνωση ημερίδας όπου θα κληθούν όλοι οι φορείς να καταθέσουν προτάσεις για την αξιοποίηση του Κληροδοτήματος με τρόπο εφικτό και συμβατό τόσο με τα συμφέροντα της πόλης όσο και με τις ανάγκες των παιδιών του Κληροδοτήματος.

Μάλιστα, για την διοργάνωση της ημερίδας συνεστήθη και Οργανωτική Επιτροπή την οποία αποτελούν ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, ο Πρόεδρος του Κληροδοτήματος Κώστας Σκουρλάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Σουβαλιώτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Απ. Σωτηρούδης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νίκος Παπάκος.