Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας: Εξελέγη με την πρώτη πρόεδρος ο Κ. Μπουρδούλης

Ευχάριστη έκπληξη ήταν χθες, η με την πρώτη εκλογή του Κ. Μπουρδούλη, στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξελέγη με 26 ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης 16 λευκά και 5 άκυρα ψηφοδέλτια. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι σύμβουλοι Ν. Τζανάκος και Μαριάννα Σταματιάδου.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Τ. Γκίκας διάβασε πρακτικό συνεδρίασης της παράταξης "Τώρα, για την Πάτρα", από το οποίο προέκυπτε ότι, κατά τη διάρκεια μυστικής ψηφοφορίας των μελών της, ο μοναδικός υποψήφιος Κ. Μπουρδούλης, συγκέντρωσε και τις 18 ψήφους.

Ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα του πιο σύντομου Δημοτικού Συμβουλίου του τελευταίου 15μηνου, όπως παρατήρησε με ικανοποίηση, ο προεδρεύων, Τ. Γκίκας, ευχήθηκε ο νέος πρόεδρος να συμβάλει στην αλλαγή ρότας του Σώματος, σε σχέση με την πορεία που ακολούθησε επί των δύο προηγούμενων προέδρων, χωρίς, ωστόσο, να επιρρίπτει ευθύνες σ' αυτούς, όπως είπε.

Κληθείς από τον κ. Γκίκα να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις προς το Σώμα, ο νέος πρόεδρος, Κώστας Μπουρδούλης, τόνισε: "Η σημερινή διαδικασία αποτελεί πλέον ιστορία, έστω και πρόσφατη. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, είτε με ψήφισαν είτε όχι. Αυτό που ενδιαφέρει και ενδιαφέρει και τους δημότες είναι το μέλλον και η εύρυθμη λειτουργία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.  Όποιος και αν είναι πρόεδρος δεν θα πετύχει τίποτα εάν δεν βοηθήσουμε όλοι μαζί και οι 50, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μοναδικός στόχος μου, πιστεύω και δικό σας, θα είναι να ανατρέψουμε την επικρατούσα απαράδεκτη κατάσταση στη λειτουργία του Συμβουλίου.

Το πρώτο βήμα στη συλλογική μας λειτουργία πρέπει να είναι η θρησκευτική τήρηση του κανονισμού του Οργάνου, αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε. Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοικτή και με χαρά θα ακούσω τις ιδέες και τις συμβουλές σας. Με τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά».