Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: "Αγανακτώ με τα μέτρα αλλά εμπιστεύομαι απόλυτα τον Πρωθυπουργό"

Μετά την ψήφιση του "Πολυνομοσχεδίου" από την πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, ο Πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Από τις εκλογές μέχρι σήμερα, προσωπικά ως στέλεχος της Ν,Δ, επέλεξα τη σιωπή, θεωρώντας πολιτικά πως η κατάσταση της χώρας απαιτεί λίγα λόγια, καθόλου αυτοπροβολή, εθνική συνεννόηση, σκληρή δουλειά, αποφυγή παλαιοκομματικών αντεγκλήσεων και πάνω απ' όλα αναζήτηση λύσεων για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεωκοπία, μακρυά από δημαγωγίες, λαϊκισμούς και φθηνές δογματικές κριτικές που επί δεκαετίες συμπαρέσυραν την πατρίδα μας σε προνόμια ολίγων, υπερβολικά παράλογα και προκλητικά  κεκτημένα καθώς και ψηφοθηρικά χαδέματα!

Επί τέσσερις μήνες, οι Κυβερνητικοί Εταίροι επεξεργάστηκαν πολλά σενάρια, πάμπολλες προτάσεις. Πίεσαν,αντιπρότειναν ή και απέρριψαν ολοσχερώς επιβουλές των δανειστών, ενώ σε κάποια μέτρα η άρνηση δεν υπερίσχυσε.

Το πακέτο μέτρων πλήττει αναμφίβολα τους πάντες και πάνω απ' όλα τους ήδη αποδυναμωμένους της τελευταίας τριετίας, ωστόσο διατηρώ ακόμα αλώβητη την εμπιστοσύνη μου στο σχέδιο ανάκαμψης του Πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά, για βελτίωση των οικονομικών δεδομένων, μείωση της πραγματικής ανεργίας, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις και αλλαγή της εικόνας της χώρας στο διεθνές στερέωμα.
Πιστεύοντας πως αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σε απαλλαγή από μνημόνια,από εντολοδόχους δανειστές, σε προνόμια για όλους κι όχι για ελάχιστους και κυρίως στην επιστροφή της αξιοπρέπειας της Ελλάδας με τη μοναδική ιστορία στον πλανήτη, παραμένω "στρατιώτης" στον κοινό εθνικό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Σαν απλός πολίτης πονάω και αγανακτώ για τα ψηφισμένα πλέον μέτρα, αλλά πολιτικά περιβάλλω με απόλυτη εμπιστοσύνη τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά που επιδεικνύει τόλμη, αποφασιστικότητα και κυρίως συγκεκριμένο πακέτο λύσης για τη χώρα.

Στον αντίποδα άλλωστε δεν ακούσαμε τίποτα. "Ναι σε όλα" χωρίς αντιπρόταση  από τον "ΣΥΡΙΖΑ", "Στρατοδικεία" και πολύ φασαρία για το τίποτα από τη "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", αντιευρωπαϊκό δογματισμό από το "ΚΚΕ" και "παλικαρισμοί" με μονομερή διαγραφή του χρέους από τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"! Καμιά εναλλακτική κυβερνητική αντιπρόταση λοιπόν...

Αργά ή γρήγορα άλλωστε, τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο κι όλοι μας θα κριθούμε από το λαό, δημοκρατικά σε κάλπες, και τότε η αποτελεσματικότητα των πολιτικών θα κριθούν σκληρά".