ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Επιμελητήριο για όλους»: Οι πρώτες 100 μέρες της θητείας του Παναγιώτη Κρίκη ως νέου Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας

7 Δεκεμβρίου 2017

 

«Επιμελητήριο για όλους»: Οι πρώτες 100 μέρες της θητείας του Παναγιώτη Κρίκη ως νέου Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας

 

 

Τις πρώτες του κινήσεις-δεσμεύσεις που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά τις εκλογές, παρουσίασε ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Παναγιώτης Κρίκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους»

 

Αναφερόμενος στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του και στα «8 πρώτα βήματα για το αύριο» ο κ. Κρίκης εξήγγειλε:

 
-Σύσταση νομικής υπηρεσίας για την παροχή νομικής υποστήριξης στα μέλη που αδυνατούν να διαθέτουν νομική κάλυψη.

-Σύσταση υπηρεσίας για την παροχή, προς τα αδύναμα μέλη, συμβουλών σε ζητήματα φορολογικά και λογιστικά.

-Συγκρότηση 5 Γραμματειών (Εμπόριο και Εξαγωγές, Τουρισμός, Έρευνα και Καινοτομία, Παιδεία και Επιστήμες, Πρωτογενής Τομέας) για την καλύτερη μελέτη και προώθηση των στόχων του Επιμελητηρίου.

-Άμεση και συνεχής ενημέρωση όλων των μελών μας, μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

-Κατάργηση της θέσης του Συμβούλου του Προέδρου, μείωση περιττών δαπανών και δημιουργία ταμείου χορήγησης υποτροφιών σε τέκνα αδυνατούντων μελών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

-Περιορισμός του ρόλου των εξωτερικών Συμβούλων και αποκατάσταση της εσωτερικής λειτουργίας του Επιμελητηρίου με έμφαση στην τήρηση της νομιμότητας, τη συνεχή λογοδοσία και τη διαφάνεια.

-Συστηματική συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης και αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων προς την Κυβέρνηση.

-Προγραμματισμός της συμμετοχής σε εκθέσεις για το σύνολο των κλάδων και όχι για μερικούς μόνο από αυτούς.

 

 

Στη συνέχεια ο κ. Κρίκης επανέλαβε τα δημόσια ερωτήματα που έχει θέσει η Παράταξη «Επιμελητήριο για όλους», τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα: 

1. Τι έγινε με την Αχαϊκή Τράπεζα;                                         

2. Τι έγινε με τα οικονομικά της «Αναπτυξιακής»;

3. Και τι έγινε, με τις άλλες δραστηριότητες που θίξαμε…

Ειδικότερα ο κ. Κρίκης αναφερόμενος στην κοινή εταιρεία που διατηρεί ο απερχόμενος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας με παράγοντα των τοπικών ΜΜΕ, ο επικεφαλής του «Επιμελητηρίου για όλους» σημείωσε:

«Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μάς απάντησε κατά το ήμισυ στο δημόσιο ερώτημά μας, πριν στείλει εξώδικα στα ΜΜΕ και επιχειρήσει τη φίμωσή τους.  Παραδέχτηκε την ύπαρξη κοινής εταιρείας με παράγοντα τοπικών ΜΜΕ.

Απομένει να απαντηθεί κάτι ακόμα πολύ σημαντικό:

Ο ίδιος ο συνέταιρος ή συγγενικό πρόσωπο του συνεταίρου του απερχόμενου Προέδρου του Επιμελητηρίου, διατηρούν εταιρείες οι οποίες έχουν εδώ και χρόνια οικονομικές δοσοληψίες και έχουν κάνει δουλειές με το Επιμελητήριο Αχαΐας;

Είναι νόμιμο. Είναι όμως και ηθικό;»