Δήμος Πύργου: Δάνειο 4.9 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Στην αποπληρωμή των οφειλών του προς τρίτους είναι έτοιμος να προχωρήσει ο δήμος του Πύργου, ύστερα από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να συναφθεί η δανειακή σύμβαση ύψους 4,9 εκατ. ευρώ περίπου. Το παραπάνω, ανακοίνωσε χθες το πρωί, σε συνέντευξη τύπου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος και παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη, την οποία ο δήμος, ανέμενε το τελευταίο διάστημα.

Χθες, όπως τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος, κοινοποιήθηκε στον δήμο η εν λόγω απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ επεσήμανε πως με τα χρήματα αυτά θα αποπληρωθούν οι οφειλές του δήμου προς τους προμηθευτές και εργολάβους που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

«Η απόφαση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική για τον δήμο Πύργου καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη συνομολόγηση του δανείου, με το οποίο θα μπορέσουμε να αποτινάξουμε θα έλεγα ένα μεγάλο βάρος του δήμου Πύργου που αφορά σε υποχρεώσεις του προς προμηθευτές, εργολήπτες, μελετητές και άλλους συναλλασσόμενους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πύργου ενώ τόνισε πως στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να «ανάψουν το πράσινο φως» προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στη συνομολόγηση του δανείου.

Οι όροι του δανείου

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το δάνειο ύψους 4.829.515,29 ευρώ εγκρίθηκε με διάρκεια 25 χρόνια και κυμαινόμενο επιτόκιο το οποίο αρχικά θα είναι 5,20%.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αργυρόπουλος, η εκταμίευση του ποσού θα γίνει σε δόσεις με την πρώτη να φτάνει στα ταμεία του δήμου μέχρι το τέλος του έτους. Στη συνέχεια, τόνισε ο αντιδήμαρχος, η οικονομική υπηρεσία θα προσκομίζει βεβαίωση εξόφλησης των δικαιούχων των αναλυτικών καταστάσεων, ώστε να προχωρά η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.

«Είμαστε σε εγρήγορση, οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Πύργου, ο ίδιος ο δήμαρχος, κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος παρακολουθεί στενά την όλη εξέλιξη της διαδικασίας και πιστεύουμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών», κατέληξε ο κ. Αργυρόπουλος.

 

 Πηγή: patrisnews.com