Γ. Δημαράς: "Η λύση θάβουμε την πόλη για να θαφτεί ο Δημαράς, δεν είναι λύση. Είναι ντροπή"

«Η λύση θάβουμε την πόλη για να θαφτεί ο Δημαράς, δεν είναι λύση. Είναι ντροπή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς αναφερόμενος στον νέο αποκλεισμό της Ξερόλακκας και στα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Δήμαρχος σε συνέντευξη τύπου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας καταγράφηκε για άλλη μια φορά η απουσία της παραμικρής πρότασης για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Αντιθέτως, αντί για προτάσεις και θέσεις, κυριάρχησαν για άλλη μια φορά οι άσκοπες επιθέσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και σε κάποιες περιπτώσεις, οι ύβρεις, που όχι μόνο δεν  αρμόζουν , αλλά προσβάλλουν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και βεβαίως όσους τις εκτοξεύουν.

Η πόλη μας ψήφισε για να δίνουμε λύσεις και όχι για να κάνουμε διαγωνισμό παροιμιών, παρομοιώσεων, χαρακτηρισμών και φτηνών ύβρεων.

Η μόνη πρόταση που ακούστηκε ήταν αυτή της δημοτικής αρχής της Πάτρας η οποία είναι ξεκάθαρη και  έχει αναλυτικά κατατεθεί και γνωστοποιηθεί, στους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την ενημέρωση των πολιτών.

Η θέση της δημοτικής αρχής είναι σαφής: Στην παρούσα φάση και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της παράτασης της λειτουργίας της Ξερόλακκας μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί το Εργοστάσιο, σημαίνει αύξηση των τελών που πληρώνουν οι πολίτες της Πάτρας, κατά 45%.

Θέλουμε αύξηση των τελών;

Υπάρχει κανείς που μπορεί να το θεωρήσει αυτό λύση και να  προτείνει στους Πατρινούς σήμερα να πληρώσουν δυσβάσταχτα τέλη; Αν υπάρχει, να βγει να το πει.

Η λύση θάβουμε την πόλη για να θαφτεί ο Δημαράς, δεν είναι λύση. Είναι ντροπή.

Η δημοτική αρχή έχει ξεκαθαρίσει ότι τέλη δεν αυξάνει. Και έχει ξεκαθαρίσει ότι διασφαλίζεται η λειτουργία της Ξερόλακκας με όρους που καμία σχέση δεν έχουν με αυτούς που επικρατούσαν  μέχρι σήμερα και κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας των πολιτών πέριξ της Ξερόλακκας.

Κάνω  για άλλη μια φορά έκκληση στους κατοίκους των περιοχών γύρω από την Ξερόλακκα να επικρατήσει η λογική και να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία λήγοντας τον αποκλεισμό της Ξερόλακκας για να μην γεμίσει η Πάτρα σκουπίδια».