Για πολιτική λαθροχειρία κατηγορεί τον Δήμαρχο Πάτρας ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος για την υπόθεση της λιμενικής ζωής

Για πολιτική λαθροχειρία του Δημάρχου Πάτρας, κάνει λόγο ο Bουλευτής Αχαΐας  του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, για την υπόθεση της λιμενικής ζώνης. Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει:

«Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος ψευδώς ισχυρίζεται ότι στην σύσκεψη που διοργάνωσε για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας αποφασίστηκε ομόφωνα η κοινή δράση για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο. Ήμουν άλλωστε ο μοναδικός από τους παρευρισκόμενους που διαφώνησε με την εισήγηση του Δημάρχου.

Στη σύσκεψη αυτή τονίστηκε με σαφήνεια η πολιτική του ΚΚΕ, για τα λιμάνια και το θαλάσσιο μέτωπο.

Εκφράστηκε η διαφωνία μας με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Για ΚΚΕ η παραλία, οι ακτές, ο αιγιαλός, οι ορεινοί όγκοι, τα ποτάμια και οι λίμνες πρέπει να είναι δημόσια περιουσία και να μην παραχωρούνται σε κανέναν, ούτε στους θεσμούς της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση  για να μπορούν να ικανοποιηθούν οι διευρυμένες λαϊκές ανάγκες χωρίς αποκλεισμούς.

Το ζήτημα για εμάς δεν είναι εάν τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα αξιοποιήσουν το θαλάσσιο μέτωπο τους επιλέξει ο ΟΛΠΑ ή ο Δήμος Πατρέων. Γιατί η επιχειρηματική εκμετάλλευση έρχεται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού.»