Γιάννης Λαϊνιώτης: Οι ¨Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα διώξουν όσους πρόδωσαν τη χώρα

"Η ψήφος στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" είναι και ψήφος τιμωρίας για τα δεινά που έφεραν στον τόπο οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, είναι όμως και ψήφος για το αύριο. Μόνο εμείς έχουμε συγκεκριμένα μέτρα για τις ζωές των ανθρώπων". Αυτό δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Γιάννης Λαϊνιώτης και εξηγεί. "Λέμε -30% σε όλα ανεξαιρέτως τα δάνεια υγιή και μη. Ακόμα και τα υγιή δάνεια αν περικοπούν, οι δανειολήπτες θα έχουν κεφάλαια κίνησης και πρόσθετες ανάσες".


                                 - Σε περίοδο βαθιάς κρίσης είναι γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν έχει αναγγείλει μέτρα ανακούφισης.                                 

                                 - Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" έχουμε συγκεκριμένα μέτρα. Σας είπα ήδη το πρώτο. Υπάρχουν κι άλλα. Καταργούμε τον "Τειρεσία" που έχει φακελώσει όλη την Ελλάδα και πνίγει όλη την αγορά. Το ΦΠΑ στο 15%, ενώ το ΦΠΑ τουρισμού στο 5%. Μείωση 10% στις εισφορές στα ταμεία. Έχουμε τις ακριβότερες εισφορές στην Ευρώπη. Ακόμα και για την Αχαϊκή Τράπεζα είμαστε οι μόνοι που έχουμε δεσμευτεί η Τράπεζα να επαναλειτουργήσει. Θεωρούμε ότι κακώς έκλεισε. Υπάρχουν εμπορικές Τράπεζες που είναι σε απείρως χειρότερη θέση από την Αχαϊκή και τις επιδοτούν...


                                  - Πώς φτάσαμε ως εδώ κ. Λαϊνιώτη; Η χώρα βούλιαξε.

                                  - Γνωρίζουμε ποιοι μας έφεραν ως εδώ. Είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβέρνησαν. Δεν έφτιαξαν μόνο ένα διεφθαρμένο και σπάταλο κράτος. Το λεηλατούσαν κι όλας. Μίζες, αχρείαστες αγορές για να βολευτούν ημέτεροι, μια τρομερή σε έκταση καταστροφή της χώρας. Κι όταν ήρθε η κρίση αυτοί τι έκαναν; Προστάτευσαν τους εαυτούς τους και την κομματική πελατεία τους και άρχισαν να απομυζούν τον ιδιωτικό τομέα που σχεδόν τον κατέστρεψαν. Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα στείλουν στο ειδικό δικαστήριο όλους αυτούς που πρόδωσαν την Ελλάδα.


                                  - Στο πρόγραμμά σας ζητάτε να αξιοποιηθούν λιμνάζοντα κεφάλαια σε Τράπεζες. Τι εννοείτε;                                 

                                  - Σε ξεχασμένους τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν μεγάλα ποσά χωρίς δικαιούχους. Αυτοί οι λογαριασμοί να ανοίξουν. Να αναζητηθούν δικαιούχοι π.χ. κληρονόμοι και αν δεν βρεθούν να περάσουν στο Δημόσιο. Το ίδιο και με χιλιάδες θυρίδες που είναι ορφανές αλλά περιέχουν μικρούς θησαυρούς. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν μπορεί να λιμνάζουν δισεκατομμύρια. Δεν μπορεί να φορολογείς αδύναμους, αλλά λεφτά να υπάρχουν!

                                  - Ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε ότι δεν έχετε πρόγραμμα για την Παιδεία και την Υγεία.                                 

                                  - Γιατί αυτοί που είχαν δήθεν πρόγραμμα τι είδατε; Κατέστρεψαν και την Παιδεία και την Υγεία, αν και είχαν επί 30 χρόνια την εξουσία. Ο κ. Καμμένος ήταν ειλικρινής. Ένα κίνημα λίγων εβδομάδων δεν πρόλαβε να υποκριθεί ότι έχει πρόγραμμα. Εύκολο θα ήταν να μπουρδολογούμε, όπως όλοι. Προτιμήσαμε να είμαστε ειλικρινείς.

                                  - Δηλώσατε ότι δεν θα συνεργαστείτε με κανένα κόμμα.                                 

                                  - Με τα τρία μνημονιακά κόμματα δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ούτε σαν σκέψη. Αλλά ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ που σχεδόν σε όλα τα θέματα έχουμε διαφορές. Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Εγώ βλέπω παντού ανθρώπους που θέλουν να συσπειρωθούν στους "Ανεξάρτητους Έλληνες". Υπάρχει θυμός, οργή και στενοχώρια. Δεν θέλουν να επαναλάβουν το λάθος των περασμένων χρόνων και να τους ξαναψηφίσουν. Επίσης δεν αντέχουν άλλη αδικία, άλλη λιτότητα. Οσο για εμάς Θα έχουμε διψήφιο ποσοστό έκπληξη, θα το δείτε. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα πατριωτικό κίνημα που θέλει να διώξει τους φαυλοκράτες για το καλό των παιδιών μας, για το μέλλον της χώρας.


                                  - Και μια τελευταία ερώτηση. Τι θέση έχετε για το μεταναστευτικό;                      

                                  - Ξεκάθαρη και απλή. Όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα θα απελαύνεται αμέσως. Αν χαρακτηριζεται νόμιμος για οποιονδήποτε λόγο θα του δίνουμε χαρτιά για να φεύγει προς την Κεντρική Ευρώπη. Πάντως στην Ελλάδα δεν θα μένει!