Γιάννης Δημαράς: Έκκληση στους εργαζόμενους του Δήμου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις

Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία των Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τους φόβους που του εξέφρασαν οι εργαζόμενοι για νέες απολύσεις υπαλλήλων, ο κ. Δημαράς ξεκαθάρισε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ζητηθεί από τον Δήμο να αποστείλει κατάλογο με ονόματα εργαζομένων στο Υπουργείο και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Σωματείων ότι σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή δεν θα αποστείλει κανένα τέτοιο κατάλογο με ονόματα προς απόλυση υπαλλήλων εάν του ζητηθεί από την Κυβέρνηση.

Ο κ. Δημαράς επανέλαβε στους εργαζόμενους ότι ο ίδιος ήδη έχει αντιδράσει για το γεγονός ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λόγω του μειωμένου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προσωπικού του Δήμου, το οποίο πλέον δεν επαρκεί για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών, μετά και τις συνταξιοδοτήσεις και παρά τον διπλασιασμό του Δήμου Πατρέων με τον Καλλικράτη.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οποιαδήποτε κινητοποίηση είχε νόημα μέχρι την ψήφιση των μέτρων του μνημονίου. Από εδώ και στο εξής, είπε, οποιαδήποτε κινητοποίηση στρέφεται εναντίον των δημοτών που ταλαιπωρούνται από τους σωρούς των σκουπιδιών και τη μη λήψη δημοτικών υπηρεσιών.

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων, τόνισε ο κ. Δημαράς, πλέον στρέφονται εναντίον των δημοτών.

Γι’ αυτό το λόγο, έκανε έκκληση στους εργαζόμενους του Δήμου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.